Arme, furturi și bătăi în școli din Argeș! Declarație șoc a prefectului Perianu!

Bătăi, elevi prinși cu arme albe sau furturi – sunt doar o parte din neregulile descoperite de oamenii legii în ultimul an în școli din județul Argeș. Potrivit unui raport întocmit de comisia mixtă de control a Prefecturii Argeș, în 2021, peste 90 de fapte penale s-au petrecut în mai multe unități școlare din județ, iar 167 de elevi au fost amendați din cauză că au fost prinși fumând sau au perturbat ordinea și liniștea  publică.

„Încep cu informații legate de 97 de fapte penale cu incidență în unitățile de învățământ sau în zona adiacentă. Cele mai multe infracțiuni au fost sesizate privind “lovirea sau alte violențe”, 64. De asemenea, polițiștii au fost sesizați și de 8 infracțiuni privind „purtarea abuzivă” , 8 infracțiuni de furt, 7 apeluri pentru „portul sau folosirea de obiecte periculoase”, 4 de amenințare, 3 privind abuzul în serviciu. Din păcate, în mediul rural a fost sesizată și o infracțiune privind “agresiunea sexuală”, o alta de distrugere și una privind „ultrajul contra bunelor moravuri”.

Jandarmeria Argeș a constatat 175 de fapte cu caracter contravențional petrecute în școli. 137 pe consumul de tutun, 29 legate de ordinea și liniștea publică și 9 fapte legate de combaterea efectelor pandemiei de COVID 19. Sancțiunile au fost aplicate pentru 163 de elevi!” potrivit Prefecturii Argeș.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.