Asociația Copiilor cu Dizabilități Argeș-locul unde „copiii speciali” au șansa la o viață normală!

0

Asociația Copiilor cu Dizabilități Argeș-locul unde „copiii speciali” au șansa la o viață normală!

Asociația Copiilor cu Dizabilități Argeș este locul unde „copiii speciali” și părinții acestora au șansa la o viață normală. Asociația, înființată în anul 2017 sub coordonarea directă a psihologului Narcis Sima, a sprijinit, până în momentul de față, aproximativ 120 de copii și familiile acestora.

CITEȘTE ȘI: MINISTRUL EDUCAŢIEI VREA ORAR DECALAT PENTRU ÎNCEPEREA CURSURILOR, CA SĂ EVITĂM AGLOMERAŢIA! CE SPUN PĂRINȚII?

Scopul principal al asociației este acela de a sprijini copiii cu dizabiități şi familiilor acestora în vederea asigurării drepturilor lor fundamentale, prin a oferi şanse reale de recuperare a copiilor. De asemenea, se urmărește creșterea calității vieții beneficiarilor, scopul principal fiind ca aceștia să devină independenți și să se dezvolte în mod plenar.

Atât reprezentanții asociației cât și profesioniștii care doresc să lucreze ca voluntari cu acești copii cred cu tărie în ideea că potențialul copilului poate și trebuie să fie valorificat.

Asociația Copiilor cu Dizabilități Argeș, situată în Pitești, pe strada Gârlei, Nr.46, este locul în care copiii cu dizabilități își valorifică potențialul și sunt membri cu drepturi depline ai societății. Asociația își deschide porțile pentru orice copil sau părinte aflat în nevoie care vine si solicită sprijinul specialiștilor.

„Asociația Copiilor cu Dizabilități Argeș are un singur scop: să acorde servicii de calitate copiilor care se află într-o situație de distres.

Situație de distres înseamnă copii cu dizabilități sau cu anumite tulburări în neuro-dezvoltare.  Lucrăm pentru recuperarea copiilor, pentru creșterea calității vieții, scopul principal fiind ca aceștia să devină independenți și să se dezvolte în mod plenar.

În mod indirect lucrăm cu părinții copiilor, oferindu-le psiho-educație în așa fel încât ei să fie capabili să se ocupe de creșterea și educarea acestor copii și, totodată, să scădem riscul separării copilului de familie.

Asociația își atinge scopul prin asigurarea materialelor de terapie pe care le achiziționăm precum și prin anumite activități pe care asociația le sponsorizează. Este vorba despre grupurile de suport pentru acești copii.

Ne dorim pe viitor să dezvoltăm cât mai multe programe, să venim în sprijinul părinților pentru ca aceștia să suporte terapiile la un preț extrem de accesibil pentru ca toți părinții și toți copiii să aibă acces raportat non-discriminării.”, este mesajul transmis de Narcis Sima, coordonatorul Asociației Copiilor cu Dizabilități Argeș.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News sau pe Tik Tok

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata