Astăzi! Eclipsă parțială de soare în România! Află în ce interval orar!

0

O eclipsă de Soare, care va fi vizibilă parţial din România, va avea loc în această după amiază, anunţă Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu. Fenomenul va fi vizibil în Europa, nord-vestul Africii, și în Asia. Maximul eclipsei se va produce în apropiere de Rusia, unde soarele va fi acoperit în proporție de 82%. În România, eclipsa se va vedea cel mai bine în nord-estul țării, unde soarele va fi acoperit în proporție de 44%.

Eclipsa începe la momente diferite, cel mai devreme în nord-vestul ţării, la ora 12.20, iar cel mai târziu în sud-est, la ora 12.28. Durata fenomenului depinde de procentul de acoperire al Soarelui. În nord-vest durează 2 ore şi 18 minute, iar în nord-est, 2 ore 26 de minute. Maximul eclipsei se produce şi la ore diferite, dar diferenţele sunt doar de câteva minute.

Pentru Bucureşti, maximul va fi la ora 13.38, cu acoperire de 38%, iar în restul ţării cu maxim 10 minute mai devreme sau mai târziu.

Specialiștii le recomandă celor care doresc să vadă eclipsa să nu se uite direct la soare, ci să folosească filtre speciale Mylar sau filtre care se folosesc la aparatele de sudură. Se pot utiliza și ochelari speciali pentru eclipsă, dar nu ochelari de soare.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata