Astra, datoare vândută la CS Mioveni

În aceste zile, oraşul Mioveni sărbătoreşte 527 de ani de la prima ates­tare documentară. Pe lângă multiplele acţiuni cu caracter sportiv, astăzi, va avea loc pe stadionul orăşenesc şi un meci interesant de fotbal între noua echipă de la CS Mioveni, pregătită de Mihăiţă Ianovschi, şi CSM Rm. Vâlcea, colega din seria a doua a ligii secunde. Despre acest meci, precum şi despre situaţia actuală a echipei, ne-a vorbit primarul oraşului Mioveni, Ion Georgescu.
Primarul care nu uită…
„Când intru acum pe stadion, inima îmi bate mai tare şi mi se pune un nod în gât…“
Domnule primar, aţi văzut la lucru noua echipă CS Mioveni?
– Am văzut-o la meciul cu bulgarii de la Ruse, dar nu prea mult…
De ce n-aţi văzut tot meciul pe care CS Mioveni l-a câştigat cu 4 – 0?
– Dintr-un motiv cât se poate de clar: după evoluţia din campionatul trecut în care m-am simţit umilit în ultimul hal, acum când intru pe stadion am mari emoţii, inima îmi bate mai tare de parcă ar vrea să iasă din piept, şi mi se pune parcă un nod în gât… Orice aş face, nu pot uita umilinţa pe care echipa din campionatul trecut mi-a oferit-o mie şi oamenilor din Mioveni. Şi nu meritam acest lucru…
Vorba cântecului, „Amintirile mă chinuiesc”…
– Da, cam aşa ceva. Pentru că nu suport umilinţa… Am fost, sunt şi voi fi mereu corect, şi de ce să-şi bată alţii joc?
Contractul cu Şcoala de Fotbal „Dani Coman“ a fost semnat
Dar vineri (n.r., astăzi) veniţi la meciul cu CSM Rm. Vâlcea?
– Da, am să vin. Sper să scap de acele emoţii care mă tot urmăresc atunci când intru pe stadion. Şi pentru că aniversăm zilele oraşului Mioveni, vreau să chem la meciul de vineri seara, cât mai mulţi spectatori care să vadă noua noastră echipă. Le garantez faptul că tot ce a fost în campionatul trecut nu se va mai întâmpla la această echipă!
În această vară aţi făcut schimbări radicale la echipă, una din ele, cea mai importantă, este colaborarea cu Şcoala de Fotbal „Dani Coman”. Aţi semnat contractul cu Dani Coman?
– Am făcut această schimbare din care cu toţii vom avea de câştigat: clubul, jucătorii şi fotbalul argeşean. Sigur, toată colaborarea a fost parafată.
„Să fi văzut cum alergau jucătorii la casierie…“
CS Mioveni nu va mai depunctată cu 13 puncte, iar în aceste condiţii obiectivul echipei este promovarea în Liga I?
– Obiectivul primordial este constituirea unei echipe de viitor, care să joace un fotbal spectaculos şi eficient, nu neapărat promovarea. Avem o echipă cu mulţi jucători foarte tineri, şi nu va fi o gaură în cer dacă la finalul campionatului CS Mioveni va termina pe locurile 5-7. Important este să facem o echipă de viitor, iar juniorii să crească alături de jucătorii cu experienţă în fotbalul românesc.
După retrogradare, aţi avut un adevărat război cu jucătorii care îşi cereau banii…
– … Pe care nu-i meritau! Cum le puteam da banii, dacă au făcut echipa şi oraşul de râs? Aveam să le plătim peste 23 de miliarde de lei vechi şi le-am dat, pentru a înceta colaborarea pe cale amiabilă, cinci miliarde. La început nici n-au vrut să audă, dar când le-am spus că trec clubul în insolvenţă şi nu vor mai primi nici un ban, să fi văzut cum alergau într-un suflet la casierie! Au înţeles şi ei că nu plătim ne-munca şi non valoarea, şi nu ne mai pot păcăli. Şi aşa am rezolvat problema.
Mai aduceţi jucători până la începerea campionatului?
– Cred că vom mai aduce un jucător, poate doi.
„Ciprian Tănasă m-a minţit“
Unul din ei ar putea fi atacantul Ciprian Tănasă?
– Aaa, nu, în nici un caz…
De ce?
– Simplu. Pentru că m-a minţit atunci, în toamna anului trecut, când era aici la CS Mioveni. Mi-a spus că este accidentat şi că îi trebuie bani pentru operaţie. I-am dat, dar el semnase deja cu altă echipă! Şi acum ce să facem? Aceeaşi Mărie cu altă pălărie? Nu se poate.
Despre Emil Dică şi implicarea la echipă
Dar pe mijlocaşul Emil Dică îl aduceţi?
– Emil Dică este din alt „aluat”, dar despre acest transfer este bine să-i întrebaţi pe cei care au discutat cu el.
Acum, la această nouă echipă, o să vă implicaţi mai mult?
– Asta cu siguranţă! Mult mai mult, aşa cum am făcut-o anii trecuţi când am promovat şi când am jucat onorabil în Liga I. Voi monitoriza cât pot activitatea echipei, atât cât lucrurile să meargă bine.
Aţi primit banii, 150.000 de euro de la ASTRA pentru transferul lui Gabi Enache?
– Nu, n-am primit absolut nici un ban! Domnul Dinu Gheorghe nici nu ne mai răspunde la telefon, şi am aflat că nici lui Enache nu i-au dat banii promişi. Am sesizat FRF şi Liga, şi le-au fost blocate toate drepturile. Nu este deloc corect cum procedează domnul Dinu Gheorghe, preşedintele ASTREI, club care se spune că are cel mai bogat patron din fotbalul românesc.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.