Atac cibernetic uriaș în România! Site-uri importante au picat!

O nouă alertă a fost semnalată în această dimineață când mai multe site-uri ale instituțiilor publice din țara noastră au fost atacate cibernetic. Din primele informații se pare că ar fi vorba despre site-ul gov.ro, site-ul oficial al Guvernului României, mapn.ro, site-ul oficial al Ministerului Apărării, site-ul Poliției de Frontieră, site-ul oficial CFR Călători și cel a unei instituții financiare.

Toate acestea au fost  afectate de o serie de atacuri cibernetice de tip DDoS. „Astăzi dimineață, accesarea site-urilor gov.ro, mapn.ro și politiadefrontiera.ro, cfrcalatori.ro și a site-ului unei instituții financiare a  fost afectată de o serie de atacuri cibernetice de tip DDOS (distributed denial of service). 

Specialiștii IT de la nivelul structurilor guvernamentale colaborează cu experții instituțiilor de specialitate pentru restabilirea accesului și identificarea cauzelor. Accesul către site-ul www.gov.ro a fost refăcut.”, informează autoritățile.

Ce spune  MAPN

„Dragi colegi, confirmăm că un atac cibernetic de tip distributed denial of service (DDOS), a fost declanșat, la ora 04.05, asupra site-ului MApN (www.mapn.ro). Atacul nu a compromis funcționarea paginii de internet a instituției, ci doar a blocat accesul utilizatorilor la aceasta.Facem precizarea că site-ul MApN nu conține baze de date cu caracter sensibil sau clasificat, iar atacul nu a afectat alte servicii și rețele informatice ale MApN. Specialiștii Comandamentului Apărării Cibernetice al MApN (CApC) lucrează la acest moment pentru reluarea funcționalității paginii de internet a ministerului”.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.