Atenție! Ai făcut venituri și nu le-ai declarat? Iată ce trebuie să faci!

0

Săptămâna viitoare, pe 25 mai 2023, se împlineşte termenul pentru depunerea Declaraţiei Unice (DU) privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice (formular 212), potrivit unui comunicat transmis de Agenţia Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF).

Declaraţia se completează şi se depune de către persoanele fizice care în anul precedent au realizat, individual sau într-o formă de asociere, venituri/pierderi din România sau/şi din străinătate şi care datorează impozit pe venit şi contribuţii sociale obligatorii.

CITEȘTE ȘI: DOLIU ÎN MEDIUL DE AFACERI ARGEȘEAN! A MURIT LA 48 ANI RĂPUS DE O BOALĂ NECRUȚĂTOARE!

Declaraţia se completează şi se depune şi de către persoanele fizice care nu realizează venituri şi care optează pentru plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), recomandă ca Declaraţia Unică să fie depusă prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, respectiv:

  • prin intermediul serviciului „Spaţiul privat virtual”, disponibil pe portalul www. anaf. ro;
  • prin intermediul serviciului „Depunere declaraţii”, disponibil pe portalul www.e-guvernare.ro, pe baza certificatului digital calificat.

De asemenea, DU se poate depune şi în format fizic, direct la registratura organului fiscal sau prin poştă, cu confirmare de primire.

Informaţii detaliate despre Declaraţia Unică pot fi vizualizate la următorul link – Brosura. in plus, pe pagina de Facebook a ANAF şi pe canalul de Youtube sunt publicate materiale video referitoare la descărcarea, completarea şi depunerea DU.

Pentru completarea şi depunerea declaraţiei unice contribuabilii pot solicita sprijin, astfel:

✓ – apelând Serviciul central de asistenţă telefonică a contribuabililor – Call – center, la numărul de telefon 031.403.91.60;

✓ – prin e-mail, accesând Formularul de contact disponibil pe portal https://www.anaf.ro/asistpublic/  şi în serviciul Spaţiul Privat Virtual.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata