Atenție! Alocații și pentru copiii care au împlinit 18 ani! Ce condiții trebuie să îndeplinească?

0

Atenție! Alocații și pentru copiii care au împlinit 18 ani! Ce condiții trebuie să îndeplinească? Alocația de stat pentru copii poate fi obținută, în continuare, și de cei care au împlinit vârsata de 18 ani, însă trebuie să îndeplinească anumite condiții. Concret, alocația de stat pentru copii se acordă şi tinerilor care au împlinit vârsta de 18 ani, care urmează cursurile învăţământului liceal sau profesional, organizate în condiţiile legii, până la terminarea acestora, precum şi tinerilor cu handicap care urmează o formă de învăţământ preuniversitar prevăzută de lege, dar nu mai târziu de împlinirea vârstei de 26 de ani.

CITEȘTE ȘI: ARGEȘ: SE ÎNCHIDE O GRĂDINIȚĂ! ANUNȚ DE ULTIM MOMENT!

Tinerii care au împlinit 18 ani dar care repetă anul şcolar nu beneficiază de alocaţie de stat, cu excepţia celor care repetă din motive de sănătate, dovedite cu certificat medical.

Sumele pentru alocația de stat pentru copii sunt următoarele:

  • 631 de lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap (de la 600 lei în 2022);
  • 256 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani și 18 ani, precum și pentru tinerii peste 18 ani care urmează cursurile liceale sau profesionale (de la 243 de lei în 2022);
  • 631 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani și 18 ani, în cazul copilului cu handicap (de la 600 de lei în 2022).

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata