Atenție argeșeni! Pompierii avertizează!

0

În unele zone ale județului Argeș, fermierii au început deja campania de recoltare a cerealelor, iar această operațiune presupune folosirea utilajelor cu motoare cu ardere internă, fapt care crește riscul de izbucnire ale unor incendii.

În această perioadă, culturile de grâu, orz, ovăz și alte cereale s-au uscat și se pot aprinde cu ușurință dacă nu sunt respectate regulile şi măsurile de apărare împotriva incendiilor, atunci când ne aflăm în apropierea sau chiar în aceste tipuri de culturi.

De asemenea, aceste incendii sunt caracterizate de o dezvoltare rapidă și pot avea efecte dezastruoase atât asupra mediului înconjurător, cât și asupra vieţii şi a bunurilor materiale.

Conștienți de riscul crescut de izbucnire ale unor incendii, inspectorii de prevenire ai ISU Argeș desfășoară verificări și instruiri la operatorii economici din domeniu, pentru evitarea unor situații nedorite.

Pentru informarea cetăţenilor, reamintim câteva reguli ce trebuie respectate în perioada de recoltare a cerealelor:

❗instruirea personalului care participă la lucrările de recoltare;

❗este interzis fumatul pe utilajele şi maşinile agricole când se execută recoltarea cerealelor;

❗înainte de a intra în campania de recoltare tractoarele, combinele şi celelalte maşini agricole folosite la recoltarea şi transportul cerealelor, vor fi revizuite din timp, înlăturându-se toate defecţiunile care ar putea produce incendii;

❗asigurarea rezervelor de apă pentru incendiu şi verificarea zilnică a situaţiei existente;

❗fiecare maşină va fi dotată cu mijloace de primă intervenţie, cum ar fi: stingătoare, bidoane cu apă, lopeţi, mături de nuiele;

❗la suprafețe comasate, mai mari, existenţa a 1-2 pluguri sau discuri şi mijloace de tractare ale acestora;

❗montarea unor dispozitive parascântei pe sistemele de evacuare a gazelor de eşapament;

❗protejarea instalaţiilor electrice contra loviturilor mecanice frecărilor sau flexiunilor repetate şi asigurarea unor contacte electrice perfecte la conexiunile conductorilor.

 

Cetăţeni, respectând măsurile de prevenire ale incendiilor, vă protejaţi viaţa şi bunurile materiale!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata