Atenție! Hackerii au „înviat” o metodă de veche de înșelătorie!

0

Hackerii au „înviat” o metodă de veche de înșelătorie, iar tot mai mulți oameni cad în plasa link-urilor primite pe mail sau SMS de la diverse firme sau chiar de la persoane apropiate. Specialiştii avertizează că oricine poate deveni victima unei infracţiuni, iar criminalitatea cibernetică ia amploare.Din acest motiv, indiferent dacă suntem contactați de cunoscuți sau de firme în care avem încredere, cel mai bine este să verificăm identitate a persoanei cu care discutăm.

CITEȘTE ȘI: DE CE COSTĂ O STAȚIE DE AUTOBUZ DIN PITEȘTI 41.000 EURO? RĂSPUNSUL PRIMĂRIEI: E SECRET!

”Nu este vorba doar de o persoană cunoscută. Să zicem că mesajul nelegitim se folosește de imaginea unui brand cunoscut cu care noi interacționăm. Ori dacă eu aștept un colet, dacă eu am făcut cumpărături de la un anumit magazin virtual, nu m-ar surprinde că primesc un astfel de mesaj și în momentul ăla, din punctul meu de vedere, este riscul cel mai mare de a cădea în plasă”, a declarat Sorin Stănică, specialist IGPR.

Atacatorii digitali au reușit să-i blocheze telefonul.

„Am primit un mesaj SMS cu un anumit cod pentru aplicația whatsapp. Nu am băgat de în seamă mesajul, dar la diferență de niciun minut, pe whatsapp, de la o prietenă bună, a venit un mesaj. ‘Băi’, așa era scris. ‘Băi, ți-am dat din greșeală un cod de care am mare nevoie urgent. Atunci, telefonul meu s-a înnegrit. Whatsapp-ul n-a mai putut fi deblocat”, a mărturisit Andreea Dumitrache.

Specialiștii susțin că trebuie să fim foarte atenți și să nu deschidem niciodată link-uri venite pe mail sau alte aplicații pe care le folosim și par a fi suspicioase.

”Am parole destul de dificile la toate aplicațiile pe care le am. În rest, sunt foarte atentă la muncă. Avem un departament de IT foarte bun. Am încercat să evit, adică am șters și mail și tot pentru a preveni astfel de atacuri”, a mărturisit o tânără pentru Antena 3 CNN.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata