Atenție la substanțele din banalele medicamente de răceală! Pot provoca AVC!

0

De curând, un cunoscut medic a anunțat că pastilele pe care le luăm pentru a trata ceea ce noi numim o simplă răceală pot provoca AVC.

CITEȘTE ȘI: ITM ARGEȘ ANUNȚĂ! SUNT VIZATE CĂRȚILE DE MUNCĂ!

În concluzie, trebuie să fim foarte atenți, deoarece anumite medicamente pentru răceală conțin o substanță periculoasă. Agenția Europeană a Medicamentului a anunțat că este vorba despre pseudoefedrină și a confirmat legătura dintre această substanță decongestionantă și afecţiuni ale vaselor de sânge din creier, care pot pune viața în pericol.

„Nu trebuie să plecăm de la ideea că nu mai putem lua medicamente pentru răceală. Ideea este că luăm medicamente pe care noi le considerăm ca fiind inofensive şi nu ne gândim că, la un moment dat, pentru anumite persoane pot apărea probleme.

Concret, fiecare dintre noi ar trebui să îşi cunoască istoricul pentru a şti la ce am alergii, ce contraindicații am, ce medicamente pot lua în acelaşi timp. Rolul medicului este de a stabili combinațiile de medicamente pe care le putem lua.

Trebuie să existe atenție fără a înțelege că există risc foarte mare de AVC”, a declarat Adrian Marinescu, director medical Institutul Matei Balş.

Ce este pseudoefedrina?

Pseudoefedrina se administrează pe cale orală și este utilizată singură sau în combinație cu alte medicamente pentru a trata congestia nazală, care este un simptom comun în mai multe viroze și infecții respiratorii sau alergii. La solicitarea agenției de reglementare în domeniul medicamentelor, s-a început o reevaluare a medicamentelor care conțin pseudoefedrină din cauza temerilor privind riscul de apariție a unor afecțiuni ale vaselor de sânge din creier.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata