Atenție! Noi reguli pentru trotinetiști!

0

O nouă serie de reguli ar putea fi nevoiți să respecte persoanele care folosesc trotinetele pe drumurile publice, potrivit unui amendament adus de deputații juriști. Demnitarii propun că pentru a conduce o trotinetă electrică pe drumurile publice, conducătorul acesteia trebuie să aibă cel puțin 16 ani iar proprietarii vehiculului trebuie să dețină o asigurare obligatorie.

CITEȘTE ȘI: ELENA LASCONI, DEZVĂLUIRI DE ULTIM MOMENT DUPĂ ACUZAȚIILE FIICEI SALE! CE VREA SĂ FACĂ?

De asemenea în cazul trotinetelor electrice în regim de self-service se va completa un chestionar de 5 întrebări obligatorii, referitoare la legislația rutieră.

O altă prevedere este obligativitatea purtării căștii de protecție, dar în anumite condiții, pentru că din statisticile Poliţiei, toate accidentele mortale sau cu răni grave au fost generate de situațiile în care utilizatorii de trotinetă electrică sau de biciclete electrice nu purtau cască.

Deputaţii din Comisia juridică urmează să pună în consens noile propuneri cu un alt proiect de care să stabilească toate sancţiunile pentru nerespectarea prevederilor acestei legi cu privire la circulaţia pe drumurile publice a trotinetelor electrice. După dezbaterile din Comisia Juridica proiectul de lege urmează să intre în dezbaterea plenului. Camera Deputaților este forul decizional în acest caz.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata