Atenție! Poți rămâne fără permis timp de șase luni dacă faci asta!

0

Șoferii care vor fi prinși circulând cu peste 100 km/h peste limita legală ar putea rămâne fără permis timp de 180 zile, potrivit unui proiect de hotărâre adopotat recent în Comisia de Transport a Camerei Deputaților.

Proiectul legislativ prevede modificarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/ 2002, privind circulația pe drumurile publice, suspendarea exercitării dreptului de a conduce pe o perioadă de 180 de zile pentru depășirea vitezei cu mai mult de 100 km/h și aplicarea amenzii prevăzute în clasa a IV-a de sancțiuni.

CITEȘTE ȘI: DESCOPERIRE ȘOCANTĂ! UN ANGAJAT GĂSIT MORT DE COLEGI ÎN SEDIUL INSTITUȚIEI!

„Responsabilitatea este un element esențial de siguranță atunci când ne urcăm la volan, nu numai pentru noi, dar și pentru ceilalți participanți în trafic. Conform informațiilor oficiale prezentate de Inspectoratul General al Poliției Române, în anii 2021 și 2022, peste 20% din totalul accidentelor rutiere au avut loc din cauza nerespectării regimului legal de viteză”, transmite Marian Crușoveanu, deputat PNL.

De asemenea, liberalul precizează că: „Am inițiat acest proiect legislativ, alături de colegii parlamentari, ca o formă de prevenție și responsabilizare a conducătorilor auto în vederea respectării, în totalitate, a regimului de viteză.”

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata