Atenție! Schimbări de ultim moment în ceea ce privește vaccinarea obligatorie!

0

Atenție! Schimbări de ultim moment în ceea ce privește vaccinarea obligatorie! Ministerul Sănătății a pus recent în dezbatere publică un nou proiect de hotărâre de Guvern pentru aprobarea Strategiei naționale de vaccinare în România pentru perioada 2023 – 2030. Potrivit noului proiect, acest demers ar avea ca scop accesul gratuit la vaccinare al cetățenilor. Însă tot aici se subliniază faptul că vaccinarea nu va fi obligatorie nici pentru adulți și nici în școli. 

CITEȘTE ȘI: OFICIAL! CÂND SE DESCHID FARMACIA TEI ȘI BEBE TEI ÎN PITEȘTI!

Printre alte obiective, proiectul subliniază importanța încrederii în vaccinarea anti-HPV, accesul la vaccinare pentru cei cu risc crescut de a contracta boli prevenibile prin vaccinare, acces universal la sănătate, inclusiv la medicamente și vaccinuri accesibile.

Totodată, Ministerul argumentează necesitatea dezvoltării unei strategii de vaccinare pe termen lung prin aceea că acoperirea vaccinală pentru boli precum difteria, tetanosul, poliomielita și rujeola a scăzut cu 10% în perioada 2009-2020, datorită lipsei cazurilor, dar și influenței mișcării anti-vaccin.  Însă în ciuda faptului că proiectul spune că vaccinarea nu va fi obligatorie, pentru implementare este necesară adoptarea Legii vaccinării, scrie avocatnet.ro.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului sau pe Tik Tok

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata