Atenție șoferi! Amenzi mai mari pentru aceste abateri! Se schimbă legea!

0

Atenție șoferi! Amenzi mai mari pentru aceste abateri! Concret, s-au majorat amenzile pentru lipsa rovinietei valabile. Noile modificări legislative vor viza atât amenzile pentru mașinile mari de transport persoane și marfă, cât și amenzile pentru mașinile mici.

CITEȘTE ȘI: VERDICT ȘOCANT ÎN DOSARUL „MITĂ LA HIDROELECTRICA” DECIZII UIMITOARE ALE JUDECĂTORILOR! CE SE ALEGE DE INCULPAȚI!

Șoferii care fac această greșeală banală ar putea fi nevoiți să scoată din buzunar chiar și 11.000 de lei în funcție de categoria autoturismului pe care îl conduc. Înainte de promulgarea legii, amenzile erau cuprinse între 250 și 500 de lei. În prezent, acestea pot începe de la 275 de lei și cresc treptate în funcție de vehiculul în cauză și de categoria acestuia.

ȘOFERII NEATENȚI VOR PRIMI AMENZI USTURĂTOARE

Cuantumul amenzii contravenţionale pentru autoturisme este acum de minimum 275 de lei, în timp ce pentru vehicule de transport marfă cu masa totală maximă autorizată mai mică sau egală cu 3,5 tone suprataxa este de minimum 950 de lei şi de maximum 1.900 de lei. Apoi, în cazul vehiculelor de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, dar mai mică sau egală cu 7,5 tone, amenda este minimum 1.550 de lei şi de maximum 3.100 de lei.

Pe de altă parte, pentru camioanele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, dar de cel mult 12 tone, amenda va fi de acum de minimum 2.750 de lei şi de maximum 5.500 de lei, în timp ce pentru vehiculele de categoria următoare (masa totală maximă autorizată mai mare sau egală cu 12,0 tone, cu maximum 3 axe) suprataxa pentru neplata rovinietei este de minimum 3.550 de lei şi de maximum 7.100 de lei. Cea mai mare amendă se înregistrează, aşa cum era şi normal, la categoria TIR, cota minimă fiind de 5.950 de lei, iar cea maxima atingând 11.900 de lei, potrivit romaniatv.net.

Nici autocarele nu scapă la neplata rovinietei, suprataxa fiind de minimum 2.750 de lei şi de maximum 5.500 de lei. Rovinieta este obligatorie pentru circulația pe drumurile publice din țară a tuturor autoturismelor și autovehiculelor.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata