Atenție șoferi! Amenzi uriașe pentru acest lucru! Schimbări radicale!

0

Atenție șoferi! Amenzi uriașe pentru acest lucru! Schimbări radicale!

Zeci de șoferi au primit amenzi mai mari în 2024, odată cu creșterea punctului de amendă, pentru diferite greșeli pe care le-au făcut în trafic. Una dintre situațiile des întâlnite este atunci când din comoditate, nepăsare ori neatenție, sunt șoferi care nu semnalizează atunci când schimbă banda. Ceea ce, de multe ori duce fie la o manevră bruscă din partea altor conducători, care sunt nevoiți să-i evite, fie chiar la producerea unui accident.

CITEȘTE ȘI: PESTE 500 DE MUNCITORI ȘI 270 UTILAJE PE CEA MAI AȘTEPTATĂ AUTOSTRADĂ DIN ROMÂNIA! ÎN TOAMNĂ VA FI GATA!

Concret, de câte ori schimbi banda, efectuezi un viraj sau intri într-o depășire, trebuie să dai semnal stânga sau dreapta. „Conducătorii de vehicule sunt obligați să semnalizeze schimbarea direcției de deplasare, depășirea, oprirea și punerea în mișcare”, stabilește Art. 116 din Codul Rutier.

De asemenea, atunci când efectuezi întoarcerea vehiculului de pe un sens de mers pe celălalt, prin manevrare înainte şi înapoi sau prin viraj, trebuie să semnalizezi. Iar dacă mașina are o defecțiune și ai oprit pe marginea drumului, de asemenea, ai obligația de a porni luminile de avarie. „Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa I de sancţiuni […] nerespectarea obligaţiei de semnalizare a manevrei de schimbare a direcţiei de mers”, stabilește legea 195/2002.

Așadar, cei care nu semnalizează când schimbă direcția pot primi o sancțiune cuprinsă între 2 și 3 puncte de amendă. Amenda pentru cei care nu semnalizează când schimbă direcția de mers este acum între 330 de lei și 495 de lei. Iar dacă circulă cu defecțiuni la sistemul de semnalizare, pot rămâne fără talon.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata