Atenție șoferi! Cum vă puteți recupera permisul mai repede! Se modifică Codul Rutier!

0

Noi modificări ale Codului Rutier, adoptate în Senat, prevăd că șoferii care vor să îşi recupereze permisul auto vor trebui să aibă grijă să îşi plătească amenzile. Este modalitatea prin care vor putea cere reducerea cu o treime a perioadei de suspendare a permisului auto.

Pe viitor, şoferii vor fi obligați să prezinte, printre altele, și dovada că au plătit amenda primită de la poliție pentru încălcarea regulilor de circulație. În caz contrar, ei nu vor putea cere reducerea cu o treime a perioadei de suspendare a permisului auto. Un alt criteriu important face referire la faptul că șoferii care vor putea cere reducerea perioadei de suspendare trebuie să aibă mai mult de un an vechime de când au permisul.

„Neplata amenzii nu poate fi decât dovada unui comportament rău intenționat, prin urmare, clemența acordată în momentul reducerii perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce trebuie realizată și în baza unui comportament responsabil dovedit prin achitarea amenzii.  În consecință, reglementarea acestei măsuri contribuie la conștientizarea în rândul titularilor de permise de conducere a pericolului la care se expun prin încălcarea regulilor rutiere, precum și la creșterea procentului de colectare a amenzilor contravenționale.”, se arată în expunerea de motive.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata