Atenție șoferi! Puteți rămâne fără permis dacă faceți asta!

0

Șoferii care refuză testarea pentru alcool sau droguri vor rămâne fără permis pentru o perioadă de până la 12 ore, potrivit modificărilor aduse Codului Rutier. Potrivit normativului, agenții Poliției Rutiere vor putea reține permisul auto în cazul în care există probe sau indicii temeinice că un șofer a consumat alcool sau substanțe interzise până la ora 8:00 a următoarei zi, dar nu mai puțin de 12 ore.

În acest caz, titularul permisului auto va primi o dovadă înlocuitoare a carnetului, însă fără drept de circulație. Aceasta va cuprinde atât data, ora și locul unde a fost încheiată, cât și datele polițistului rutier. În ceea ce privește posesorul carnetului de conducere, acesta își va oferi datele personale (nume, prenume, cod numeric personal, domiciliu/reședință, număr și serie a cărții de identitate). În acest act se vor însemna, totodată, perioada retragerii și motivul dispoziției.

CITEȘTE ȘI: CUMPLIT! ȘI-A BĂTUT CU BESTIALITATE ȘI SECHESTRAT SOȚIA ȘI COPIII! POLIȚIA A CHEMAT AMBULANȚA!

Permisul de conducere va fi reținut la serviciul poliției rutiere de pe teritoriul căruia a fost constatată contravenția, chiar dacă titluarul permisului are domiciliul în alt județ, până la restituire, anulare, dispunerea de interdicție de a conduce sau introducerea plângerii împotriva procesului-verbal de constatare a contravenției, urmând ca după acest moment să se trimită serviciului poliției rutiere de pe teritoriul unde titularul este avut în evidența autorităților.

Serviciul poliției rutiere de pe raza unde s-a săvârșit contravenția efectuează imediat mențiunea privind retragerea permisului de conducere în evidența documentelor reținute și a sancțiunilor aplicate conducătorilor de autovehicule.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata