Atenție șoferi! Schimbări drastice în Codul Rutier! Închisoare pentru acest lucru!

0

Atenție șoferi! Schimbări drastice în Codul Rutier! Închisoare pentru acest lucru!

Codul Rutier interzice conducerea vehiculelor sau înstrăinarea acestora altor personae care nu dețin permis de conducere, chiar dacă este vorba despre propriul copil. Aceste fapte sunt sancționate drastic, reprezentând infracțiune conform legii în vigoare și va fi aplicată dublă sancțiune, una pentru persoana prinsă la volan, cealaltă pentru proprietarul mașinii.

CITEȘTE ȘI: ANUNȚUL A FOST FĂCUT! ȘOFERII CARE NU RESPECTĂ ACEST LUCRU RĂMÂN FĂRĂ PERMIS!

Conform legii, proprietarul unui autoturism răspunde penal când împrumută mașina unei persoane care:

  • nu are permis de conducere;
  • are permisul suspendat, expirat, anulat sau acesta nu este acceptat de legislația din România;
  • a consumat alcool și are o concentrație de peste 0.80 gr./l alcool pur în sânge sau a consumat substanțe psihoactive (droguri sau medicamente cu efecte psihoactive).

De cealaltă parte, persoanele prinse că au condus fără a deține permis auto, riscă între 1 și 5 ani de închisoare. În cazul în care un copil care nu a împlinit 14 ani e prins la volanul unei mașini, acesta nu va răspunde penal.

„Minorul care are vârsta între 14 şi 16 ani răspunde penal numai dacă se dovedeşte că a săvârşit fapta cu discernământ.”, stabilește Art. 113 (2) din Codul Penal.

Adolescenții de peste 16 ani sunt pe deplin răspunzători pentru faptele lor și vor fi condamnați penal iar părinții riscă între 6 luni și 3 ani de închisoare dacă se dovedește că au permis acestora să urce la volanul mașinii.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata