Atenție șoferi! Se dublează amenzile! Află de când!

O categorie de amenzi se vor dubla ca urmare a creșterii masive a numărului de abateri, este decizia recentă luată de guvernanți. Concret, este vorba despre amenzile de rovignetă iar parlamentarii au fost de acord cu acest proiect motivând că acește creșteri sunt în măsură să descurajeze fenomenul contravențional.

 „Motivul acestei inițiative rezidă în recunoașterea că în ultimii șase ani a crescut exponențial numărul de abateri în acest domeniu de activitate. Considerăm că o dublare a amenzilor susține recunoașterea că valoarea actuală a amenzilor nu este în măsură să descurajeze fenomenul contravențional, motiv pentru care propunem această modificare. În consecință, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii susține proiectul de act normativ în forma aprobată de Guvern.”, a declarat recent Gabor Sandor, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

La autoturisme, amenzile sunt cuprinse între 275 și 550 de lei, la vehicule de transport persoane cu mai mult de nouă locuri pe scaune  și maximum 23 de locuri pe scaune – între 3.100 și 6.200 lei, la vehicule de transport persoane cu mai mult de 23 de locuri pe scaune cuantumul sancțiunilor contravenționale pornește de la 5.500 lei și ajunge la 11.000 lei. Amenzile pentru vehiculele de transport marfă cu masă totală mai mică sau egală cu 3,5 tone sunt cuprinse între 950 lei și 1.900 lei, cele cu MTMA mai mare de 3,5 tone și mai mică sau egală cu 7,5 tone între 3.100 și 6.200 de lei.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.