Atenție șoferi! Se modifică Codul Rutier! Cine nu vor mai avea voie să conducă în România?

0

Atenție șoferi! Se modifică Codul Rutier! Cine nu vor mai avea voie să conducă în România? Vești proaste pentru o categorie de şoferi care nu va mai avea voie să circule în România, potrivit noilor modificări ale Codului Rutier. Concret, titularul unui permis eliberat de o autoritate străină va avea interdicția de a conduce autovehicule pe teritoriul României pe o perioadă de un an, stabilită de către șeful serviciului poliției rutiere pe a cărei rază de competențăse află,  dacă acesta a fost condamnat de o instanță pentru abateri grave de la legislația rutieră.

CITEȘTE ȘI: CÂND VA AVEA FC ARGEȘ ANTRENOR? TUNARU: „CE AM EU ÎN CAP, E LA MINE!”

Dispoziția ar urma să fie emisă la data la care șeful poliției rutiere a luat cunoștință de hotărârea judecătorească. Șoferii vor fi anunțați în legătură cu interdicția de a conduce autovehicule pe teritoriul României, prin expedierea dispoziției la adresa de domiciliu, reședință sau rezidență din România, potrivit avocatnet.ro.

„Permisul de conducere reținut, însoțit de dispoziția privind interdicția de a conduce autovehicule pe teritoriul României, se transmite de către serviciul poliției rutiere care a dispus interdicția la autoritatea străină care l-a eliberat, în termen de cel mult 5 zile lucrătoare de la emiterea dispoziției.”, se arată în regulament.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata