Atenție șoferi! Se modifică Codul Rutier! DIN NOU!

La doar câteva luni de la modificarea Codului Rutier și înăsprirea unor pedepse, sunt anunțate noi modificări. De această dată, se pare că în avantajul șoferilor indisciplinați, multe dintre sancțiuni fiind micșorate.

Concret, şoferii care acumulează 15 puncte de penalizare, ceea ce duce la suspendarea permisului, pot contesta acum decizia în instanţă fără ca termenul de prescripţie de șase luni de la primirea punctelor să fie îngheţat. Astfel, dacă acţiunile în instanţă durează mai mult de șase luni, punctele vor fi prescrise, iar asta va duce automat la ne-suspendarea permisului.

De asemenea,, vitezomanii care depăşesc limita legală cu peste 70 km pe ora vor primi o dovadă cu care pot circula încă 15 zile de la eveniment, nu mai devin pietoni pe loc. În cazul şoferilor care au mai comis infractiuni rutiere, perioada de recidivă se va reduce de la șase la trei luni.

Perioada de suspendare a permiselor-mai mică

Perioada de suspendare a permiselor va fi și ea mai mică iar dacă până acum,  în cazul în care permisul este suspendat pentru 90 de zile, după testul de redobândire, perioada se reducea la 60 de zile. Acum, se reduce suspendarea la doar 30 de zile, adică o treime din perioada iniţială. O altă schimbare este reintroucerea suprapunerii supendării de permis, in loc de cumularea perioadelor.

De asemenea, dacă şoferul contravenient refuză să comunice datele de idenficare, va putea plăti doar jumătate din minimul prevăzut de amendă.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.