Atenție studenți! Crește durata de studii de la 3 la 4 ani! Află la ce specializări!

Sorin Cîmpeanu, ministerul Educaţiei, se pregăteşte pentru deschiderea anului universitar 2022 – 2023, iar veştile pentru studenţi se anunţă promiţătoare. Principalele modificări se referă la continuarea predării în sistem hibrid și la creşterea duratei programelor de licenţă de la trei la patru ani, în cazul anumitor facultăţi din România.

Ministerul Educaţiei a anunţat că, din toamnă, universităţile pot preda online, dar numai după ce se vor elabora standardele necesare. E o măsură cerută de studenţi, care s-au obişnuit aşa din pandemie. Până acum, legea definea spaţiul universitar prin prezenţa simultană a studenţilor şi cadrelor didactice în aceeaşi sală. Acum a intervenit o schimbare de paradigmă, astfel încât – în funcţie de domeniu – universităţile să poată preda atât la facultate, cât şi online.

O altă schimbare priveşte creşterea duratei studiilor de licenţă de la trei la patru ani, pentru învăţământul de Arte. Potrivit lui Sorin Cîmpeanu, trecerea la un număr mai mare de ani a fost luată tot la solicitarea mediului universitar. Modificarea îi vizează inclusiv pe studenţii la Teatru şi Cinematografie.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.