Atmosferă de sărbătoare la Hârtiești! Primarul Cosmin Ștefan: „Tradițiile, obiceiurile strămoșești ne aduc mai aproape unul de celălalt”

0

O tradiție care datează de mai bine de 2000 ani este păstrată cu sfințenie în comuna Hârtiești, în fiecare an administrația locală organizând Focul lui Sumedru. Nici în acest an nu s-a făcut rabat, iar mii de locuitori au participat la evenimentul din noaptea de dinaintea Sfântului Dumitru, fiecare aducând bucate alese. De asemenea, atmosfera a fost întreținută șîi de îndrăgitul artist  Daniel Chițulescu.

„Focul lui Sumedru este așteptat de toți, la noi în localitate, așa cum sunt toate tradițiile noastre populare. Fiecare a participat cu tot ce a avut mai bun în casă: zacuscă, gogoșele, plăcinte, cozonac, suc proaspăt de mere, țuică. Ne-am bucurat cu toții, de toamna îmbelșugată, am ciocnit un pahar și am admirat focul. M-a bucurat nespus faptul că mulți copii au ales să participe la această sărbătoare îmbrăcați în costume populare.  Tradițiile, obiceiurile strămoșești ne aduc mai aproape unul de celălalt”, a declarat primarul Cosmin Ștefan.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata