Au început înscrierile în clasa pregătitoare! Ce modificări au fost aduse? CALENDARUL COMPLET!

Au început înscrierile în clasa pregătitoare! Ce modificări au fost aduse? Ligia Deca, ministerul Educaţiei a anunţat recent că încep etapele înscrierii în clasa pregătitoare, iar completarea cererilor-tip se va realiza în perioada 3-18 mai. Potrivit Ministerului Educaţiei, copiii, care împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2023, inclusiv, trebuie să fie înscrişi în clasa pregătitoare, în conformitate cu prevederile Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare.

CITEȘTE ȘI: IMAGINI VIDEO ȘOCANTE CU BMW-UL FĂCUT SCRUM PE AUTOSTRADĂ! ȘOFERIȚA AVEA 67 ANI!

Părinţii ai căror copii împlinesc în anul curent vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie, inclusiv, pot să îşi înscrie copiii în învăţământul primar, în clasa pregătitoare, dacă nivelul lor de dezvoltare este corespunzător.

Pregătirea înscrierii în clasa pregătitoare în anul şcolar 2023-2024 a început pe 30 martie, cu:

  • Afişarea circumscripţiilor şcolare, a planului de şcolarizare propus şi a numărului de clase pregătitoare alocate, la fiecare unitate de învăţământ, inclusiv pe site-ul acesteia, dacă există, şi pe site-ul inspectoratului şcolar
  • Afişarea informaţiilor care permit părinţilor să cunoască activitatea specifică clasei pregătitoare din cadrul unităţii.

Potrivit calendarului aprobat de minister, în perioada 5 aprilie-26 aprilie 2023 are loc evaluarea dezvoltării copiilor care împlinesc 6 ani în perioada 1 septembrie-31 decembrie 2023 şi eliberarea recomandării pentru înscrierea în învăţământul primar pentru copiii care au frecventat grădiniţa, arată edu.ro.

Ulterior, în perioada 3 mai – 18 mai 2023 are loc completarea cererilor-tip de înscriere de către părinţi / tutori legal instituiţi/ reprezentanţi legali, online sau la unitatea de învăţământ la care solicită înscrierea copiilor. În 31 mai 2023 are loc afişarea în unităţile de învăţământ şi pe site-ul inspectoratului şcolar a candidaţilor înmatriculaţi şi a numărului de locuri rămase libere. Etapele pentru a doua sesiune de înscriere vor începe în 5 iunie.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Cmentariile sunt închise