Au răsunat sirenele, la Câmpulung, pentru polițistul care s-a stins de COVID 19!

0

Au răsunat sirenele, la Câmpulung, pentru polițistul care s-a stins de COVID 19! Vestea că Dan Popescu a plecat dintre noi, i-a şocat pe mulţi dintre cei care l-au cunoscut, oameni cu care  a lucrat, oameni cu care a fost prieten.

Daniel Popescu era internat la un spital din București, acolo unde a decedat la vârsta de 58 de ani, după ce s-a infectat cu coronavirus.

Sirenele echipajelor de poliţe au răsunat, parcă se derula o acţiune poliţienească, acţiune care făcea ca să tresară oamenii pe stradă. Mulţi nu au ştiut de ce răsună Muscelele, însă, cei care aflaseră deja, au dorit să îi aducă un ultim omagiu. Au aşteptat pe trotuare, pe traseul spre Biserica unde îşi va dormi somnul de veci, omul Daniel Popescu, doar să poată murmura „Dumnezeu să-l ierte!”, doar atât.

După slujba religioasă de înmormântare, sicriul cu trupul ofiţerului de Poliţie, Daniel Popescu a plecat spre locul de veci. Acesta a primit toate onorurile militare ce se cuvin cadrelor de militare. Focurile de armă au răsunat, iar lacrimile celor care l-au cunoscut şi care au lucrat cu el, l-au udat obrajii.

Daniel Popescu a absolvit Academia de Poliţie Alexandru Ioan Cuza, în anul 1989. Apoi tânărul absolvent a activat în cadrul Inspectoratului de Poliţie Braşov. În anul 1990, Daniel Popescu a venit la Câmpulung unde a activat în cadrul Biroului de Poliţie de pe Platforma Industrială ARO.

Pentru activitatea sa, acesta a fost promovat ofiţer de cercetări penale în cadrul Poliţiei municipiului Câmpulung. A fost numit şef al Biroului Cercetări penale din cadrul aceleiaşi Poliţii.

În anul 1999 a fost numit adjunct al comandantului Poliţiei Câmpulung, funcţie pe care şi-a îndeplinit-o cu profesionalism. Comisarul şef Daniel Popescu, a revenit la funcţia de şef al Biroului Economic din cadrul Poliţiei Câmpulung, funcţie pe care a ocupat-o vreme bună. Înainte de a trece în rezervă, Daniel Popescu a mai ocupat funcţia de ofiţer specialist în cadrul Biroului de Investigaţii Fraude, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Argeş.

Pentru merite deosebite în activitate, în anul 2009, comisarului şef, Daniel Popescu i s-a conferit Semnul Onorific în Serviciul Patriei pentru Ofiţeri, pentru rezultate merituorii în îndeplinirea atribuţiilor şi în pregătirea profesională.

În anul 2015, comisarul şef Daniel Popescu trecea în rezervă.

Dumnezeu să-l odihnescă în pace!

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata