Aurel Bălășoiu, deputat PSD de Argeș: „PSD propune ca salariul minim în Agricultură și industria alimentară de minim 3.000 de lei brut”

PSD propune ca salariul minim în Agricultură și industria alimentară de minim 3.000 de lei brut, după modelul din sectorul Construcțiilor! PSD a propus în Coaliție adoptarea modelului de salarizare din Construcții și în domeniul Agriculturii și industriei alimentare, care implică o creștere a salariilor pentru toți salariații din acest sector.
Astfel, PSD răspunde la două probleme majore din agricultură:
– protejarea a tuturor celor 280.000 de salariați din acest domeniu față de creșterea prețurilor;
– combaterea exodului angajaților din acest sector care plecau din țară pentru a produce hrană în alte state UE. Prin această măsură în încurajăm să rămână acasă să producă hrană românească pentru români.
Modelul de salarizare preluat din domeniul Construcțiilor pentru a fi aplicat la salariații din Agricultură și industria alimentară prevede următoarele beneficii, care vor aduce mai mulți bani în buzunarele acestora.
Salariul minim brut de 3.000 de lei (față de 2.550 de lei salariul minim brut general), deci o creștere semnificativă pentru care erau plătiți la nivelul salariului minim în acest sector.
Scutirea de la plata impozitul pe venit (de la 10% la 0%) – beneficiu care vizează toți salariații din agricultură.
Scutirea de la plata contribuției pentru sănătate (10%) – beneficiu care vizează toți salariații din agricultură.
Reducerea contribuției pentru pensie (CAS) cu 3,75 puncte procentuale (de la 25% la 21,25%) – beneficiu care vizează toți salariații din agricultură.
Reducerea contribuției asiguratorii pentru muncă de la 2,75 la 0,27% – un beneficiu al angajatorilor din agricultură.
Aceste măsuri se aplică pentru TOȚI salariații din firmele care au cel puțin 80% din cifra de afaceri în domeniul Agriculturii și industriei alimentare(conform codurilor CAEN asociate).

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.