Autobuze electrice în Pitești! Află pe ce rute!

Proiect cu finanțare nerambursabilă, în curs de implementare, în Pitești: 40 de stații de încărcare pentru autobuze electrice au fost recepționate ieri, 17 mai 2022!

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației în parteneriat cu U.A.T. Municipiul Pitești au realizat proiectul „Achiziție de mijloace de transport public – autobuze electrice” depus în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4 – „Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de Investiții 4e, Obiectivul specific4.1 – Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin Investiții bazate planurile de mobilitate urbană durabilă”, ca urmare a  necesității înnoirii parcului de transport public din România în vederea îmbunătățirii mobilității urbane și a limitării emisiilor de CO2.

În cadrul acestui proiect, Municipiul Pitești a achiziționat 40 de autobuze electrice de 12 m, 40 de stații de încărcare lentă și 11 stații încărcare rapidă. Autobuzele electrice vor circula pe rutele 2B, 3B, 7, 7B, 13 şi 13B. În data de 17.05.2022, Municipiul Pitești a recepționat cele 40 de stații de încărcare lentă furnizate de SOLARIS BUS & COACH, urmând ca la începutul lunii iunie să fie adus și primul autobuz electric.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.