Autoritățile au făcut anunțul. Când va fi vaccinat primul român

Recent, Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-Covid a afirmat că, primul roman ar putea fi vaccinat anti-Covid începând cu data de 27 decembrie. De asemenea, acesta a afirmat că aceasta este data la care, cel mai probabil, va începe Campania de vaccinare în România. În țară vor fi aproximativ 900 de centre de vaccinare și șapte centre de depozitare: Institutul Cantacuzino și cele șase spitale militare.

Prima tranșă de vaccine care urmează să sosească în țară va fi de 10.000 de doze, iar primele persoane vaccinate vor fi cadrele medicale. Dintr-un flacon se vor vaccina cinci persoane. Persoanele care vor să se vaccineze trebuie să aibă peste 16 ani. Fiecare persoană va face două doze de vaccin la distanță de 21 de zile.

Persoanele care vor fi vaccinate anti-Covid vor primi o adeverință care va conține data vaccinării, tipul vaccinului, seria și lotul.

„Va fi un document medico-legal care va conține data vaccinării, tipul vaccinului, seria și lotul. Adeverința de vaccinare va fi emisă atât pe suport de hârtie, în română și engleză, înmânată la momentul vaccinării sau în format electronic. Va fi ca un bilet de ieșire din spital”, a precizat medicul militar Valeriu Gheorghiță.

 

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.