Autostrada A3 în impas pe un lot de 29 km! Când se va putea circula de la București la Borș prin Brașov?

0

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat că firma care a câştigat licitaţia pentru construirea autostrăzii între Biharia şi Chiribiş a obţinut acest contract în instanţă şi a precizat că reprezentanţii CNAIR au cerut acesteia documentele pentru a fi semnate, dar societatea respectivă contestă acest lucru. Sorin Grindeanu a fost întrebat vineri, într-o conferinţă de presă, ce se întâmplă cu lotul de 29 de kilometri dintre Biharia şi Chiribiş de pe A3.  Autostrada A3, (numită și Autostrada Transilvania pe portiunea Brașov-Borș) face legatura dintre București și ieșirea spre Ungaria prin Borș. 

CITEȘTE ȘI: LUCRĂRI AVANSATE LA TUNELURILE „DANIELA” ȘI „ALINA” DE PE TRONSONUL CURTEA DE ARGEȘ – TIGVENI AL AUTOSTRĂZII PITEȘTI – SIBIU! CARE ESTE STADIUL INVESTIȚIEI?

“Suntem într-o situaţie de Kafka. Noi am cerut documentele celui care a câştigat şi el contestă faptul că am cerut documentele. În situaţia asta suntem. Avem un câştigător, îl ştiţi, s-au cerut documentele de către cei de la CNAIR să vină la semnat şi ei contestă această chestiune. Ei au câştigat prin instanţă că altfel aş fi anulat, dar mi-au spus colegii că nu prea se poate juridic. Au câştigat în instanţă acest contract, la Curtea de Apel. E o istorie în spate la acest lot Chiribiş – Biharia. Ei fac aceste lucruri fiindcă spun că în momentul în care ar semna acest contract, ar pierde, anumite procese pe care le au deja deschise cu noi în trecut. Am înţeles. Eu vreau să fac autostrada. Pe mine nu mă interesează ce au semnat Orban cu Bode pe repede înainte, înainte de campanie. Nu mă interesează”, a declarat Sorin Grindeanu.

“Mă interesează să fac această autostradă de la Chiribiş  la Biharia. Şi pe ei îi interesează. Avem finanaţare, avem tot. Am semnat pe repede înainte, înainte de campania electorală din 2020, ştiţi toată istoria, nu eu i-am forţat, nu Pistol i-a forţat, că nu era director, nu i-a forţat nimeni să semneze acel contract. Dacă au ceva şi le-a promis cineva ceva să se ducă la statul român şi să spună. Dar nu să blocheze un proiect de tipul ăsta. Dacă au ceva de spus să se ducă, există instituţii abilitate ale statului, dacă i-a forţat cineva. Dacă nu i-a forţat, păi hai să facem această autostradă. Nu se poate aşa ceva. Şi de când sunt aici e ca şoarecele cu pisica. Eu când am venit aici chiar am avut o discuţie cu conducerea CNAIR-ului şi am întrebat de ce nu se semnează. Înţeleg de ce au refuzat să semneze în forma propusă de către această companie.  Absolut corect. Pot să îţi ceară zece miniştri să faci lucrurile. Nu le faci. Şi sunt de acord cu ei. Să se ducă…m-a forţat Orban, că a vrut să câştige alegerile. De ce blochezi un proiect extrem de important? Tu conteşti faptul că CNAIR a cerut documentele să vină la semnare”, a susținut ministrul Transporturilor.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata