„Autostrada Pitești – Sibiu este și autostrada noastră, a vâlcenilor!”

0

Cât de utilă este Autostrada Pitești – Sibiu pentru Vâlcea?

”Este și autostrada noastră, a vâlcenilor!” Aceasta este, mai nou, disputa în Vâlcea, pe tema autostrăzii Pitești – Sibiu.

CITEȘTE ȘI: DRUMUL EXPRES PITEȘTI – CRAIOVA SE EXTINDE CU 110 KM! AFLĂ TRASEUL COMPLET!

Vâlcenii și-au dorit de multă vreme autostradă. Inițial, această cale rutieră de mare viteză s-a dorit a fi construită (și chiar s-a crezut la un moment dat că așa se va întâmpla) în apropiere de Râmnicu Vâlcea. Nu a fost să fie până acum ca județul să aibă autostradă și nu a fost să fie nici ca Râmnicul să aibă o ieșire directă la autostradă.

Ulterior, pentru ambele situații s-au găsit soluții a căror implementare este despărțită doar de o perioadă de timp estimată la câțiva ani. Județul va avea în mod cert autostradă, prin Țara Loviștei. Știm, criticii ar spune că autostrada va trece abia printr-un colț de județ, doar prin câteva localități. În ceea ce privește Râmnicul, municipiul reședință de județ, nu va deveni un nod de conexiune al autostrăzii, dar va fi legat prin câteva drumuri care vor permite un acces rapid.

Vorbim despre viitorul drum expres Râmnicu Vâlcea – Golești – Tigveni, dar și despre actualul drum național spre Sibiu, care și el va permite „urcarea” și „coborârea” autovehiculelor pe, respectiv de pe autostradă

Autostrada Pitești – Sibiu, dispute între vâlceni și autorități

Deputatul PSD de Vâlcea, Eugen Neață, le-a răspuns vâlcenilor care citică autostrada Sibiu – Pitești explicându-le că datorită ei vor putea ajunge mai repede în Occident, la București sau la mare.

Se face precizarea că municipiul va fi legat prin câteva drumuri care vor permite un acces rapid. Viitorul drum expres Râmnicu Vâlcea – Golești – Tigveni, care este un proiect de mare importanță, dar și actualul drum național spre Sibiu, care va permite intrarea si iesirea pe autostradă.

Autostrada trebuia construită  în apropiere de Râmnicu Vâlcea, iar acum municipiul nu are nici măcar o ieșire directă către această cale europeană.

Deputatul susține că municipiul va fi legat prin câteva drumuri care vor permite un acces rapid. E vorba de viitorul drum expres Râmnicu Vâlcea – Golești – Tigveni, dar și despre actualul drum național spre Sibiu, care și el va permite „urcarea” și „coborârea” autovehiculelor pe, respectiv de pe autostradă.

„Autostrada Pitești – Sibiu este și autostrada noastră, a vâlcenilor! Pe ea vom merge mai rapid și mai confortabil spre Occident, spre Capitala României și, mai departe, spre litoral și spre sudul însorit al peninsulei pe care ne aflăm. Sunt bucuros să-i văd pe colegii mei din Guvernul României pe aceste șantiere, încurajându-i pe constructori să mențină ritmul de lucru și o calitate cât mai înaltă a lucrărilor lor. Pe teritoriul județului Argeș mai sunt în lucru secțiunile patru și cinci, Tigveni-Curtea de Argeș și Curtea de Argeș-Pitești, cu lungimi de circa 10 și, respectiv, 30 de kilometri. Autostrada Pitești – Sibiu va avea în total 122 de kilometri și va fi prima autostradă care va traversa Carpații românești. Suntem nerăbdători cu toții să o vedem dată în folosință și să ne bucurăm de ea. Autostrada noastră Pitești – Sibiu”, a declarat deputatul PSD.

Cel mai lung tunel de autostradă din România

Tronsonul care trece și prin județul Vâlcea, Boița-Cornetu, va avea 49 de poduri și viaducte, șapte tuneluri cu lungimi cuprinse între 250 și 1.590 metri și un ecoduct de 210 metri, care va traversa râul Olt, calea ferată și Drumul Național 7 în zona localității Lazaret. Secțiunea Cornetu-Țigveni, parțial pe teritoriul județului Vâlcea, are o lungime de peste 37 de kilometri, iar pe această secțiune se construiește deja cel mai lung tunel de autostradă din România (1,7 kilometri).

Secțiunea Cornetu-Țigveni are în construcție 96 de poduri și viaducte, un ecoduct care va traversa râul Olt, calea ferată și Drumul Național 7 la Călinești, două noduri rutiere, la Cornetu și la Rudeni.

În luna decembrie a anului 2022 a fost dată în folosință secțiunea Sibiu-Boița, primul tronson al autostrăzii, iar acum se lucrează în diferite stadii de execuție pe restul tronsoanelor.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata