Avertisment! Bomboanele pentru pomul de Crăciun-pericol pentru sănătate! Tot ce trebuie să știm!

0

Președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a explicat recent la ce detalii trebuie să fim atenți atunci când cumpărăm bomboane pentru brad, precizând că acestea pot fi fi o adevărată amenințare pentru sănătate.

„Chiar dacă bomboanele presupun ceva cu bucurie, mai ales în tradiționalul pom de Crăciun, dăm copiilor bomboane, trebuie să fim atenți și să ne uităm pe etichete fiindcă s-ar putea să găsim produse, majoritatea, cu peste 70% zahăr

Când discutăm despre 70% zahăr, asta înseamnă că doar o mică parte dintr-o bomboană are ciocolată, un fruct, pralină. Așa că trebuie să ne uităm, chiar dacă ne par niște produse nu foarte importante.

Putem cumpără bomboane care conțin mai puțin zahăr, mai multă cacao. (…) Și să aibă o cantitate mică de aditivi, coloranți și conservanți, pentru că cele mai multe sunt pentru copii. Decât să cumpărăm două kilograme de bomboane, mai bine cumpărăm mai puține. Dacă vedem produse neconforme, să nu uităm să facem o sesizare. Doar făcând o sesizare putem să avem o șansă.”, a declarat recent  președintele InfoCons.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata