Avertisment sumbru! Medicamente toxice pentru copii. „Pot provoca vătămări grave sau deces!”

0

Autorităţile au emis recent o alertă pentru utilizarea unor medicamente pediatrice, răspândite în sud-estul Asiei, potențial toxice din cauza conținutului ridicat de etilen sau dietilen glicol.

„Folosirea lor, în special la copii, poate provoca vătămări grave sau deces. Alerta se referă la opt produse (siropuri sau picături) care conțin în principal paracetamol. Aceste produse conțin cantități inacceptabile de etilen glicol și/sau dietilen glicol. Până în prezent, acestea au fost identificate în Indonezia. Cu toate acestea, pot avea autorizaţii de introducere pe piaţă în alte ţări. Este posibil ca aceste produse să fi fost distribuite, prin pieţe informale, în alte ţări sau regiuni.”, avertizează Autoritatea pentru reglementarea alimentelor şi medicamentelor din Indonezia, BPOM.

Sute de copii au murit după ce au luat siropuri pentru tuse şi gripă produse în India. Alerta urmează morții a cel puțin 140 de copii în Indonezia și 70 în Gambia. Moartea lor a fost asociată cu consumul de siropuri contaminate.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata