Avicola Crevedia- datoare vândută la Ape

Avicola Crevedia, unul dintre cei mai mari exportatori de carne de pasăre din România este datoare vândută Administraţiei Bazinale de Apă Argeş Vedea. În urma unui contract de furnizare apă, firma nu şi-a respectat termenele contractuale, acumulând datorii de peste un miliard de lei vechi. În cauză reprezentanţii ABAAV au fost nevoiţi să depună documentaţia la Tribunal pentru a cere insolvenţa firmei.

 Datorii de peste un miliard lei vechi

Avicola Crevedia, al doilea cel mai mare exportator de carne de pasăre din România, a fost la un pas de a intra în insolvenţă din cauza unei datorii acumulate la apă.  Acesta a început producția în anul 1959 fiind prima și cea mai mare societate de creștere industrială a păsărilor din Europa de Est. Grupul Agroli, fondat în 2006, deține Avicola Crevedia, Avicola Tărtășești, Crevedia Express și Fabrica de Nutrețuri Combinate. Principalele mărci produse și comercializate de Agroli Grup sunt Avicola Crevedia, La Ferma și Galo, potrivit informațiilor postate pe propriul site.Compania a raportat în anul 2012 o cifră de afaceri de 383 milioane de lei și un profit net de 1,14 milioane lei. La finele anului 2012, conform datelor raportate Ministerului Finanțelor Publice, Avicola Crevedia avea 565 de angajați.

 „ Am fost nevoiţi să le cerem insolvenţa”

Firma condusă de libanezul  Rami Ghaziri avea încheiat cu ABAAV un contract de furnizare apă, pe care, se pare, nu l-a mai respectat. Mai exact, reprezentanţii acestei firme au uitat să mai plătească, acumulând datorii de peste un miliard lei vechi. În speţă conducerea ABAAV a fost nevoită să le ceară insolvenţa. Însă după depunerea actelor de insolvenţă la Tribunal, Avicola Crevedia a plătit imediat. „ Avea o datorie foarte mare către noi. Este vorba de peste un miliard de lei vechi, bani pe care nu reuşeam să îi mai recuperăm de la ei. Cred că uitaseră să mai plătească. Noi am fost nevoiţi să luăm toate măsurile care se impuneau pentru a ne recupera datoria. Noi suntem ca şi o societate comercială, din asta trăim, dacă nu ne recuperăm banii, murim. Aşa că am fost nevoiţi să le cerem insolvenţa. Însă, a doua zi după ce am depus actele, ei au plătit, nu mai au nicio datorie către noi. Aşa că vom merge să ne retragem plângerea de la Tribunal. Lucrurile s-au rezolvat”, a declarat Dumitru Ciobanu, director ABAAV.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.