Avocat celebru, atac dur la adresa DNA! “Oprirea temporară a falimentului Tel Drum ar fi o greșeală strategică”

Avocatul Gheorghe Piperea reacționează după ce societatea Tel Drum a cerut intrarea în faliment. Acesta spune, într-o postare pe Facebook, că DNA va cere și va obține suspendarea deschiderii procedurii falimentului, însă „oprirea temporară a falimentului Tel Drum ar fi o greșeală strategică”.
„Inteleg ca Teldrum si-a cerut falimentul. Ca si in multe alte cazuri (un exemplu recent este Teamnet, detinuta de Ghita), DNA va cere si va obtine suspendarea deschiderii procedurii falimentului, pe motiv ca Teldrum e cercetata penal si sunt puse sechestre penale pe conturile si bunurile societatii.
Dar oprirea temporara a falimentului Teldrum ar fi o greseala strategica.
Ceea ce nu multa lume stie este ca in faliment administratorii debitorului sunt obligati sa repare prejudiciul cauzat creditorilor prin faliment. Mai mult chiar, in caz de frauda, administratorii pot fi acuzati de bancruta frauduloasa, care poate ajunge, cu sporuri, sa fie pedepsita ca 10 ani de puscarie.
Raspunderea si pedeapsa pot fi antrenate atat fata de administratorii scriptici, cat si fata de cei de facto sau care conduc societatea din umbra (shadow directors).
Ce spune DNA si toata lumea crede? Ca un anume presedinte de partid conduce din umbra Teldrum, asa cum conduce de facto si un anumit guvern de tara membra UE. Un administrator judiciar independent si priceput sau un comitet al creditorilor orientati catre colectarea datoriilor ar putea sa indice adevaratul patron al Teldrum, acel shadow director de care ziceam. Ala cu mustati a la Gabriel Garcia Marquez.
You know the rest.”, scrie Piperea, pe Facebook.
Un dosar în care societatea Tel Drum cere intrarea în faliment a fost înregistrat la Tribunalul Teleorman, primul termen fiind stabilit pentru data de 29 ianuarie, conform informaţiilor publicate pe portalul instanţelor de judecată.
Dosarul, ce are ca obiect deschiderea procedurii falimentului la cererea debitorului, a fost înregistrat pe 17 ianuarie.
Potrivit informaţiilor de pe portalul instanţelor, cererea a fost formulată de Tel Drum SA Alexandria, în calitate de debitor.
Tot pe 17 ianuarie, procurorii DNA au dispus extinderea urmăririi penale faţă de compania Tel Drum pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală în formă continuată şi complicitate la două infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau altul.
Iniţial, în noiembrie 2017, compania Tel Drum a fost pusă sub acuzare pentru săvârşirea mai multor infracţiuni, între care obţinerea nelegală, pe bază de documente false, a unor finanţări din fonduri europene, pentru lucrări de reabilitare de drumuri judeţene din judeţul Teleorman.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.