Azi începe Priseaca Open 2012

Este pentru prima oară când în zona Muscel, mai precis la Stoeneşti, se desfăşoară cu concurs de acest gen şi de o asemenea anvergură, culmile munţilor Leaota fiind considerate cele mai tari zone de zbor din Europa. De aceea şi numărul străinilor care vor concura va fi de cel puţin trei ori mai mare decât cel al românilor. Întrecerea demarează de azi şi se va încheia duminică, 2 septembrie, zilele cu probe fiind între 29 august şi 2 septembrie.
Camparea se face la Tabăra din Stoeneşti
Autorităţile locale s-au pregătit intens pentru acest eveniment, fiind considerat un excelent prilej de promovare turistică a zonei în străinătate. „Au început să sosească concurenţii, au ajuns peste 50 încă de luni. Au venit cei din Anglia, Japonia, America, Cehoslovacia, Franţa. Mai trebuie să sosească ruşii. Japonezii sunt cazaţi la Valea Mare, că nu am mai avut locuri de cazare aici. Avem tabără de vară instalată, cu corturi, le-am creat şi ceva condiţii. Am participat şi noi cu ce am putut, mai ieftin şi consistent, din punct de vedere al organizării şi al lucrurilor care trebuie făcute acolo, pe teren. Organizatorul principal este Federaţia Aeronautică Română, iar aceasta este prima ediţie a Campionatului Mondial de Parapantă care are loc la noi în ţară, în România. Locul acesta, de pe Leaota, îl mai frecventează ai noştri, din România. E cel mai prielnic pentru sport. Dacă iese bine evenimentul anul acesta urmărim să organizăm şi anul viitor”, ne-a declarat primarul Paul Marin.
Program eveniment: la ora 9.00 va fi îmbarcarea pentru transport la decolare; la ora 11.00 va fi briefing la decolare; între 12.00 şi 18.30 vor fi zborurile de competiţie; între 17.30 şi 20.30 se face predarea aparatelor GPS şi completarea documentelor; la ora 21.00 se vor afişa rezultatele neoficiale (la ora 9.00, în ziua următoare, vor fi comunicate rezultatele oficiale), iar între 21.00 şi 24.00 se va desfăşura programul artistic deschis şi pentru public, urmat de petreceri pentru piloţi.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.