Azil de bătrâni clandestin descoperit în Argeș! Zeci de bătrâni relocați din Ilfov!

0

În ziua de 04 ianuarie, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Topoloveni s-au sesizat din oficiu referitor la posibila desfășurare de activități specifice de cazare și îngrijire de persoane vârstnice fără autorizație, la un imobil din localitatea Leordeni, efectuând verificări împreună cu reprezentanți ai mai multor instituții.

CITEȘTE ȘI: DEZVĂLUIRI ȘOCANTE ALE ANGAJAȚILOR FERMEI DACILOR! CE S-A ÎNTÂMPLAT ÎN NOAPTEA TRAGEDIEI?

Cu ocazia verificărilor efectuate de polițiști, împreună cu reprezentanții A.J.P.I.S. Argeș, I.T.M. Argeș, D.S.P. Argeș și pompieri argeșeni, au fost identificate, în 4 dintre încăperile imobilului în cauză, 16 persoane vârstnice.

Din primele verificări s-a stabilit că persoana care se ocupă de administrarea activității desfășurate în locația supusă controlului, respectiv un bărbat de 66 de ani, desfășoară activitatea în cadrul unei societăți cu sediul social la o altă adresă de pe raza localității Leordeni, iar agentul economic în cauză a avut anterior un punct de lucru pe raza județului Ilfov, care în prezent nu mai funcționează.

La acest moment se desfășoară verificări, pentru stabilirea legalității funcționării centrului în locația verificată, urmând să fie dispuse măsurile legale care se impun, în raport de competențele ce revin fiecărei instituții cu atribuții de control.

Pentru asigurarea cadrului legal necesar verificărilor, în cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de exercitarea fără drept a unei profesii sau activități pentru care legea cere autorizație ori exercitarea acestora în alte condiții decât cele legale, conform art. 348 din Codul Penal.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata