Bani de la Guvern pentru cupluri sau femeile singure! Ce condiții trebuie să îndeplinești?

0

Gabriela Firea, ministrul Familiei, a anunțat recent că a pus în consultare regulamentul programul social de creştere a natalităţii. Concret, cuplurile sau femeile singure cu vârsta între 20 şi 45 de ani pot afla care sunt paşii pe care trebuie să-i facă pentru a obţine ajutorul financiar de 15.000 de lei. Sprijinul financiar de 15.000 de lei se va acorda în două tranşe, sub forma unui voucher electronic – card, în valoare de 5.000 de lei şi a unui voucher pe hârtie, în valoare de 10.000 de lei. Cardul poate fi folosit pentru achiziţia tratamentului indicat de specialistul în infertilitate, din farmaciile înscrise în program, iar voucherul va fi folosit doar pentru procedura de fertilizare, în clinicile acreditate, în cazul femeilor care au avut un rezultat pozitiv în prima etapă.

„Veşti importante! Am publicat în consultare regulamentul programul social de creştere a natalităţii. Cuplurile sau femeile singure cu vârsta între 20 şi 45 de ani pot afla care sunt paşii pe care trebuie să-i facă pentru a obţine ajutorul financiar de 15.000 de lei. Până la sfârşitul lunii, suntem pregătiţi să primim deja dosarele!  Se pot înscrie în acest program social doar cuplurile şi femeile care se luptă cu infertilitatea, cu domiciliul în România şi care vor desfăşura procedurile pentru obţinerea unei sarcini într-un spital public sau o clinică privată acreditată din ţara noastră.

Sprijinul financiar va fi acordat pe principiul “primul venit – primul servit”, în ordinea transmiterii dosarelor. Până la finalul anului, avem fonduri pentru 2.500 de ajutoare, iar de anul viitor decontăm 10.000 astfel de proceduri. Timp de zece zile, aşteptăm orice sugestie cu privire la regulamentul programului. În această perioada, tinerii îşi pot pregăti dosarele, dar să nu le trimită încă la minister. Vom anunţa din timp ziua în care deschidem depunerile documentelor pentru program.  Regulamentul programul a fost conceput cu un singur gând: să ajutăm cât mai mulţi tineri să-şi împlinească visul de a deveni părinţi şi să contribuim la creşterea natalităţii.”, a scris Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata