Bani de la stat pentru această categorie de români! Ce trebuie să faci?

0

Românii ar putea primi vouchere în valoare de 200 lei la împlinirea vârstei de 14 ani, potrivit unui proiect aflat în dezbatere la Senat. Acestea vor putea fi folosite, în cazul în care proiectul legislativ va deveni lege, pentru participarea la cursuri de prim ajutor.

”(1) Valoarea voucherelor de prim-ajutor de bază este suportată din bugetul de stat, prin bugetele locale ale unităţilor dministrativ-teritoriale. (2) Sumele prevăzute la alin. (1) se transferă prin legea bugetului de stat către unităţile dministrativ-teritoriale, cu respectarea prevederilor Legii nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, cu modificările şi completările ulterioare. (3) Prin excepţie de la prevederile alin. (2), unităţile administrativ-teritoriale pot aloca fondurile necesare din bugetul propriu”, se precizează în proiectul respectiv.

Cursurile de prim-ajutor vor avea o durată de minimum trei ore şi vor conţine cel puţin elemente de suport vital de bază (recunoaşterea stopului cardiac, a accidentului vascular cerebral, a unui episod de epilepsie, compresiunile toracice, ventilaţia artificială, utilizarea defibrilatorului semiautomat extern, hemostază şi dezobstrucţia căilor aeriene etc.).

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata