Bani mai mulți la pensie începând din martie! Cine sunt pensionarii vizați?

0

Bani mai mulți la pensie începând din martie! Cine sunt pensionarii vizați? Daniel Baciu, şeful Casei Naționale de Pensii, a anunțat recent că aproximativ 200 mii de pensionari vor primi mai mulți bani începând cu luna martie, taloanele de pensie fiind deja tipărite. Concret, este vorba despre cei cu pensii mai mari de 4.000 de lei, cărora li s-au reținut contribuţii pentru asigurări sociale de sănătate în 2022.

CITEȘTE ȘI: ȘCOLILE ȘI GRĂDINIȚELE DIN ARGEȘ CARE S-AR PUTEA PRĂBUȘI LA CUTREMUR! LISTA COMPLETĂ!

„Așa cum am spus de fiecare dată, ne ținem de cuvânt, astfel că, imediat după publicarea în Monitorul Oficial a actului normativ, am început tipărirea taloanelor de pensie, în acest moment acțiunea fiind finalizată. Sumele care vor fi restituite sunt evidențiate distinct pe talonul de pensie și se vor plăti lunar în perioada martie 2023 – februarie 2024.”, a transmis recent şeful Casei de Pensii, Daniel Baciu.

În cazul pensionarilor care au murit, banii vor fi restituiţi urmașilor acestora. Pensionarii nu trebuie să facă cereri la casele de pensii pentru a-şi primi banii înapoi. În momentul de față, în România există aproximativ 200 mii de pensionari care au pensii mai mari de 4.000 lei. (108.000 de persoane care au pensii între 4.000 și 5.000 de lei și 91.000 de persoane care câștigă peste 5.000 de lei.)

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata