Bani mai mulți pentru anumite categorii de români!  Află detalii!

0

Bani mai mulți pentru anumite categorii de români! Guvernul pregătește o serie de noi majorări pentru români. Concret, este vorba despre sumele acordate prin Ministerul Familiei către familii și student, cele două programe cu credite garantate de stat: Family Start și Student Invest.

CITEȘTE ȘI: INSTITUȚIE DIN SUBORDINEA PRIMĂRIEI PITEȘTI ANGAJEAZĂ! AFLĂ CE POSTURI AU FOST SCOASE LA CONCURS!

„Vom îmbunătății programele de creditare Family Start și Student Invest, așa cum ne-au cerut cetățenii: creștem sumele acordate și vârsta solicitanților, acordăm posibilitatea achiziției oricărui tip de autoturism, nu doar cu 7 locuri, extindem categoriilor persoanelor eligibile cu medicii rezidenți, masteranzii, doctoranzii.650 de credite au fost acordate până acum în programele Student Invest și Family Start!”, a anunțat recent Gabriela Firea, ministrul Familiei.

Concret, Guvernul vrea să modifice condițiile de înscriere, dar să crească și plafonul de împrumut.

În cadrul programului Family Start, acum se pot împrumuta până la 75.000 de lei și se dorește să se ajungă la suma de 150.000 de lei. De acest credit pot beneficia familiile cu vârsta cuprinsă între 18 și 45 de ani care au venituri lunare mai mici de 7.500 de lei.

În cazul Student Invest, acum pot fi împrumutați maximum 50.000 de lei. Aici, varianta de lucru este ca suma să fie majorată la 75.000 de lei. În acest moment, în acest program pot aplica tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 și 31 de ani înscriși într-o unitate de învățământ superior. Însă, în prezent se lucrează la extinderea acestor categorii de beneficiari, pentru a fi incluse și familiile monoparentale, dar și asistenții maternali, pentru a avea mai mulți beneficiari la acest credit. De asemenea, se urmărește și creșterea vârstei până la 45 de ani și de asemenea, să poată aplica și medicii rezidenți.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata