Bani mai mulți pentru medicii de familie! Află în ce condiții!

0

Medicii de familie ar putea primi mai mulți bani începând din acest an, potrivit noului Contract Cadru al CNAS, dar asta cu o singură condiție. Conform normelor, medicii de familie care aleg să profezeze într-o localitate din mediul rural în care nu există alt doctor sau cabinet medical vor primi mai mult cu 50% față de cei care lucrează în mediul urban.

Această decizie a fost luată din cauza deficitului imens de medici în satele și comunele de Argeș. De asemenea, campaniile de consultații preventive ar putea fi făcute cu o ușurință mult mai mare.

Acestea sunt modificările propuse în noul Contract Cadru, care ar trebui să intre în vigoare de la 1 iulie 2023. Documentul prevede însă și alte schimbări precum extinderea accesului la servicii medicale oferite în sistem ambulatoriu şi de spitalizare de zi pentru a elibera camerele de gardă ale spitalelor.

Apoi, acordarea unor consultații la distanţă, pentru monitorizarea bolilor cronice și introducerea dispozitivelor compresive în lista celor decontate din bugetul CNAS. Noul Contract Cadru care prevede toate aceste modificări se află deocamdată în dezbatere publică, potrivit stirileprotv.ro.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata