Bani pentru constructori de la Comisia Europeană! Află în ce condiții!

Schema de ajustare a prețurilor în construcții a fost agreată de Comisia Europeană, a anunțat Marcel Boloș, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene. Aceasta ar însemna “𝗼 𝗶𝗻𝗷𝗲𝗰𝘁̦𝗶𝗲 𝗱𝗲 𝗺𝗶𝗻𝗶𝗺 𝟳𝟬𝟬 𝗺𝗶𝗹𝗶𝗼𝗮𝗻𝗲 de euro 𝗱𝗲 𝗰𝗮𝗿𝗲 𝗲𝗰𝗼𝗻𝗼𝗺𝗶𝗮 𝗿𝗼𝗺𝗮̂𝗻𝗲𝗮𝘀𝗰𝗮̆ 𝗮𝗿𝗲 𝗻𝗲𝘃𝗼𝗶𝗲 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗱𝗲𝗯𝗹𝗼𝗰𝗮𝗿𝗲𝗮 𝘀̦𝗮𝗻𝘁𝗶𝗲𝗿𝗲𝗹𝗼𝗿 𝗱𝗲 𝗰𝗼𝗻𝘀𝘁𝗿𝘂𝗰𝘁̦𝗶𝗶”, susține acesta.

Cadrul legal propus de MIPE pentru AjustareaPrețurilor din contractele aferente proiectelor finanțate pe fonduri europene a fost agreat de Comisie, a anunțat ministrul. Acesta a mai precizat că peste 7.000 de proiecte beneficiază de mecanismele stabilite prin OUG 64/2022 prin care sunt decontate din fonduri europene valorile rezultate din creșterea prețurilor.

“Estimăm ca măsura Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene să aibă un impact între 0,7-1,2 mld. € care sprijină deblocarea proiectelor și, până la urmă, a economiei”, a menționat Boloș.

Acesta mai susține că aprobarea Acordului de Parteneriat 2021- 2027 intră în linie dreaptă, ceea ce ar însemna investiții europene de 30,45 miliarde de euro.

“Am analizat cu reprezentanții DGREGIO implementarea Programelor Operaționale, propunând măsuri pentru creșterea absorbției în actuala perioadă de programare. Operaționalizarea rapidă a PO 2021-2027 a fost de asemenea pe agenda noastră. Am primit asigurarea aprobării în cel mai scurt timp a Acordului de Parteneriat aferent perioadei de programere 2021-2027, trimis de MIPE în14 aprilie 2022. România are nevoie de aprobarea rapidă a CE pentru a recupera întârzierile acumulate!

Avem la dispoziție 30,45 mld euro din Politica de Coeziune, care se adaugă fondurilor aferente PNRR, pe care trebuie să îi investim eficient”, a mai transmis ministrul.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.