Bărbat prins cu sute de petarde și artificii! Avertismentul IPJ Argeș!

0

În ziua de 03 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Pitești au depistat un bărbat de 41 de ani, din Pitești, care oferea spre vânzare peste 150 de articole pirotehnice. Ca urmare a celor constatate, polițiștii Secției 4 Poliție Pitești au luat măsura confiscării articolelor pirotehnice, cercetările fiind preluate de polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase Argeș.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 37 lit.a din Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive, iar cercetările continuă, pentru luarea măsurilor legale care se impun.

În acest context, polițiștii argeșeni atrag atenția cu privire la utilizarea responsabilă a tuturor articolelor pirotehnice, pentru a evita rănirea oricărei persoane și provocarea unor distrugeri, ce reprezintă aspecte ce pot atrage răspunderea penală a autorului, dar pot produce și disconfort prin zgomotele puternice, aspecte ce pot fi sancționate contravențional.
Totodată, polițiștii vor efectua verificări pentru respectarea condițiilor de comercializare a materialelor pirotehnice de către agenții economici, precum și a condițiilor de deținere de către persoane fizice.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata