Bărbat salvat după 12 ore! Salvamont Argeș-intervenție dificilă în masivul Făgăraș! 

0

Duminică, 22 salvatori montani au făcut față cu succes unui adevărat maraton pentru salvarea unui tânăr în Munții Făgăraș, care a alunecat de pe poteca ce duce la Vârful Moldoveanu. Victima era echipată corespunzător, la fel ca și ceilalți din grup.

CITEȘTE ȘI: ARGEȘ: A FĂCUT O MAȘINĂ PRAF ȘI A FUGIT DE FRICA POLIȚIEI! A DOUA ZI A FOST PRINS!

A fost una dintre cele mai extenuante incursiuni de evacuare însă, la finele celor 12 ore de eforturi, victima a fost predată ambulanței SMURD. Totul a început cu un apel la 112. Echipa de prim răspuns a Salvamont Argeș s-a aflat destul de aproape de locul accidentului, însă a fost nevoie de echipele de sprijin care au sosit cu echipamentul necesar.

Vremea rea nu numai că le-a pus piedici salvatorilor montani, făcând misiunea mult mai periculoasă, dar a împiedicat și implicarea unui elicopter SMURD, în ciuda faptului că echipajul aerian a încercat o abordare dinspre sud, pe un alt traseu, prin Valea Oltului.

Nu numai vremea rea a îngreuna acțiunea de salvare. Un versant s-a prăbușit în aval de Stâna lui Burnei și a întârziat operațiunea, fiind necesară intervenția primăriei Nucșoara, care a trimis un buldoexcavator pentru eliminarea rocilor.

Coborârea victimei s-a prelungit în noapte, inclusiv prin zone periculoase, însă operațiunea s-a finalizat cu succes. „La ora 9.14 am primit o alarmă prin Dispeceratul Salvamont referitoare la o persoană căzută sub Podul Văii Rele. Acțiunea a durat 12 ore. A fost o intervenție destul de dificilă pentru că este o zonă foarte înghețată și abruptă. Victima a fost predată 🚑 SMURD cu multiple excoriații și suspiciune de fractură de bazin fiind foarte sensibilă în zona lombară” – Ion Sănduloiu, director Salvamont Argeș.

„Victima a fost predată echipajului SMURD, în stare generală bună. Era conștient și cooperant” – dr. Victor Pănuș, voluntar Salvamont Argeș.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata