BASCHET. BCM U Piteşti, aproape de a produce supriza în cupele europene

Plecaţi din postura de mari favoriţi, belgienii de la Mons Hainaut s-au impus cu greu, pe final, la cinci puncte diferenţă,  într-un meci de mare luptă, cu răsturnări spectaculoase de scor. Pentru prestaţia lor de marţi seara, jucătorii lui Tudor Costescu şi George Ziguli merită toate felicitările.  
Început surprinzător: 14 – 8 după primul sfert
Partida a debutat favorabil echipei belgiene, în minutul 3 scorul era 6 – 0 pentru oaspeţi. Antrenorul Costescu cere primul time-out şi reorganizează echipa în apărare, iar în atac se merge pe mâna sârbului Pankracije Barac, iar belgienii mai înscriu până la finalul primului sfert doar două puncte!!! Un public entuziast a salutat în picioare finalul primelor 10 minute când echipa lor conducea incredibil, cu 14 – 8!
Dezastrul  din sfertul doi
Din păcate, sfertul doi avea să fie dezastruos şi decisiv pentru soarta meciului. Schimbările efectuate de antrenorul  belgian Yves Defraigne au dat echipa noastră peste cap, şi apărarea a fost sistematic depăşită, mai ales cu aruncările de trei puncte reuşite de Monwell Randle şi Joshua Bostic. De altfel, scorul sfertului doi spune totul: 28 – 14 pentru Mons.  La pauza mare, belgienii conduceau cu opt puncte: 36 – 28.
Revenirea
Din minutul 22, când scorul era 39 – 28, BCM U Piteşti revine în meci într-o manieră incredibilă şi entuziasmantă. A fost o cursă de urmărire spectaculoasă, cu adrenalina la maximum trăită de cei aproximativ 900 de spectatori prezenţi la partidă. De la 53 – 40 pentru belgieni,  în minutul 28.30, piteştenii revin într-un final electrizant de sfert trei la 50 – 53! Şi erau pe val, susţinuţi de o sală entuziastă!
O greşeală de arbitraj decisivă…
De la 66 – 55 în minutul 35, BCM U Piteşti revine din nou, şi când mai erau 2,52 Echipa lui Costescu trece în avantaj pe tabela de marcaj: 67 – 66! Din păcate, unul din cei trei arbitrii, grecul Nikola Somos, greşeşte flagrant împotriva echipei noastre şi oferă mingea belgienilor care înscriu în următoarele două minute şapte puncte fără a primi nici unul. Cu 20 de secunde înainte de final, BSM U Piteşti se apropie la două puncte, 73 – 75, dar mai mult nu s-a putut…
Albul, chelul şi şatenul
Partida BCM U Piteşti – Mons Hainaut a fost arbitrată de un trio eterogen: cehul Petr Hrusa, grecul Nikola Somos şi albanezul Stravi Bello. Cehul Hrusa era cu părul alb-cărunt, albanezul Bello era chel, iar grecul Somos era şaten. Adică brigada de arbitrii a avut un alb, un chel şi un şaten!
Marcatorii celor
151 de puncte
Pentru BCM U Piteşti au înscris cele 73 de puncte: Gennie (21), Barac (20), Albijanic (12), Kinloch (8), Jones (6), Neguţ (6).
Pentru Mons au marcat: Bostic (16), Taylor (15), Randle (14), Wallace (11), Qvale (9), Gorgemans (9), Muya (4).
Yves Defraigne, antrenor principal Mons  Hainaut: „Ne-au dominat la recuperări“
„Noi am văzut meciul echipei dvs. cu Paris Levallois şi ştiam că vom avea  o partidă grea. Am venit să câştigăm această partidă, nu neapărat să ne apărăm, cu toate că am avut perioade când am făcut-o foarte bine. A fost un meci greu în care Piteştiul ne-a dominat la recuperări, şi, normal puteam să şi pierdem această partidă. La aruncările de trei puncte am fost mai buni şi am reacţionat mai bine în momentele cheie. Aici am câştigat noi meciul. Deocamdată nu ştiu cine se va califica mai departe; suntem trei echipe cu şanse aproximativ egale”.
Tudor Costescu, antrenor principal BCM U Piteşti: „Am fost egali cu adversarii noştri“
„Jucătorii de la Mons au fost mai lucizi în momentele cheie. Din păcate, în momentele importante la echipa noastră s-a resimţit oboseala. Vreau să-i felicit pe jucătorii noştri pentru dăruirea cu care au evoluat în cea mai mare parte a meciului. Au fost în majoritatea timpului egali cu adversarii lor, singura diferenţă fiind aruncările de trei puncte, la care n-am avut procentaj bun. Acum ne rămâne campionatul unde nu trebuie să mai pierdem, plus deplasarea din Franţa”.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.