BASCHET. BCM U Piteşti, debut cu stângul în cupele europene

Mare spectacol baschetbalistic în Sala Sporturilor „Trivale”, în prima etapă a FIBA Eurochallenge din această edidiţie! O sală „full” cu un public pătimaş, peste 1.000 de spectatori,  avizi  de o victorie împotriva unei echipe franceze cu jucători de clasă, în care americanul May Sean este super-jucătorul care a evoluat în NBA, şi cu jucători francezi, trei la număr, care fac parte din naţionala „Cocoşului galic”. Încurajată frenetic de cei 1000 de spectatori, echipa lui Tudor Costescu a jucat primele două sferturi fantasic şi conduceau cu un neverosimil  49 – 31!!! Sala era în delir!  
Umiliţi şi îngenuchiaţi precum soldaţii la instrucţie…
Ce s-a întâmplat în ultimele două sferturi este greu de explicat şi de înţeles. Antrenorul Christophe Denis a schimbat apărarea şi a trecut de la una „din zonă”, la una agresivă, iar românii şi sârbii lui Costescu s-au blocat! Apărarea francezilor era parcă de pe altă planetă, iar în atac le reuşea totul! Popescu şi colegii lui erau simpli spalling parteneri  căzuţi în transă…  Pasau la adversari sau în aut, iar aruncările la coş erau doar pentru a scăpa de minge… Se târau umili şi neputincioşi pe coate şi genunchi,  precum un soldat pedepsit de superiori…  Şi de la 49 – 31 s-a ajuns la 61 – 58 la finalul sfertului trei, iar dezastrul a continuat. În minutul 32 Paris Levallois a trecut pentru prima dată la conducere: 62 – 61, şi s-a distanţat la 73 – 61 în minutul 36. Spre final piteştenii şi-au mai revenit şi au mai înscris ceva puncte, s-au apropiat la 75 – 85, dar în final diferenţa  a fost de 16 puncte…
Marcatorii celor 166 de puncte
Cele 166 de puncte ale partidei au fost înscrise de Marcel Jones (21), Damien Kinloch (16), Pankracije Barac (12), Dasko Albianic (9),  Alexandru Neguţ (9), Adonte Gennie (4), Octavian Popa Calotă (2), şi Daniel Popescu (2).  Pentru Paris Levallois au marcat: Maleye Ndoye (21), Jaward Williams (13), Andrew Albicy (12), Sean May (11), Jonathan Aka (10), John Cox (9), Antoin Diot (8), Louis Labeyrie (5), Giovan Oniangue (1) şi Alexandre Albicy (1).

Christophe Denis – antrenor principal Paris Levallois: „Victoria noastră n-a fost întâmplătoare“
„Sunt mulţumit pentru că am câştigat în faţa unei echipe foarte bune, susţinută de un public entuziast. Victoria noastră nu a fost întâmplătoare, chiar dacă am fost conduşi cu 18 puncte. Nu este adevărat că n-am vrut să jucăm bine în primele două sferturi, dar în partea a doua am schimbat tactica şi am dominat în totalitate. Obiectivul nostru este să câştigăm fiecare meci pe care îl jucăm. Trebuie să remarc ospitalitatea de care ne-am bucurat aici, la Piteşti, şi sperăm că vom reveni. Aveţi o sală foarte frumoasă şi suporteri  extraordinari, care merită un baschet de calitate”.
Tudor Costescu – antrenor principal BCM U Piteşti:  „A fost un meci ciudat…“
„A fost un meci foarte ciudat. Am început bine, probabil nu se aşteptau la replica noastră foarte bună, am condus la pauza mare cu 18 puncte, apoi a fost problema noastră… Ne-am blocat pur şi simplu… Nu ne-am mai organizat nici în atac, nici în apărare, şi am pierdut mingii foarte uşoare.  La un moment dat credeam că putem bate la 30 de puncte. Francezii au însă o echipă foarte valoroasă, cu jucători deosebiţi care au avut procentaje fantastice. Îmi reproşez înfrângerea, faptul că am scăpat meciul de sub control. În ultimele 20 de minute am căzut şi fizic, a fost un blocaj mental, am fost practic în genunchi, şi voiam ca meciul să se termine cât mai repede. Important este să învăţăm ceva din această înfrângere, şi să ne revenim cât mai repede pentru meciul cu Ploieştiul, din campionat”.
Octavian Popa Calotă – jucător la BCM U Piteşti: „Nu s-au pierdut cu firea şi au jucat simplu, ca la carte!“
„Sigur că nu ne aşteptam la o aşa răs­turnare de situaţie după ce am condus la pauză cu 18 puncte. Ei nu s-au pierdut cu firea şi au jucat simplu, ca la carte, au prins încredere şi au evoluat relaxaţi.  Au în componenţă jucători de mare valoare, care astăzi au făcut diferenţa. Pentru noi urmează un program foarte greu”.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.