„Bătrânii“ lor mai buni decât „bătrânii“ noştri!

În septembrie 2011, 2 – 1 cu Sportul Studenţesc, a fost ultima victorie pe teren propriu a echipei din Mioveni. De atunci galben verzii n-au mai câştigat nici un meci în campionat.  Nici schimbarea antrenorului Mihăiţă Ianovschi, care pierduse doar un singur meci în mandatul său, cu Flavius Stoican, n-a adus şocul dorit la echipă. Unii spun că ar fi vorba şi de un blestem…
„Cheia“ de la mijlocul terenului
„Cheia” acestui meci a fost la mijlocul terenului, acolo unde Andrei Mărgăritescu s-a accidentat în minutul 28, acolo unde Mazilu a lipsit ca şi în faza ofensivă, şi acolo unde cu excepţia lui Emil Dică, celalţi jucători au avut o prestaţie foarte modestă. În plus, folosirea lui Marius Pasăre ca fundaş central a fost o mare greşeală! Nu în ultimul rând, atacantul Lucian Răduţă a mai demonstrat odată că nu poate fi acel vârf care să o dea în poartă, chiar dacă vrea şi aleargă foarte mult. Peste toate însă, a ieşit iar la iveală faptul că jucătorii cu nume care au evoluat mulţi ani în Liga I nu mai pot face faţă nici în Liga a II-a, şi acesta este cel mai alarmant lucru în perspectiva partidelor din acest campionat.
„Bătrânii“ lor, care vor şi pot să alerge, „bătrânii“ noştri, care nu…
De partea cealaltă, Corona Braşov a făcut un joc economicos, a stat bine în teren acceptând dominarea sterilă a gazdelor, şi „lovind” pe contraatac de câte ori i s-a ivit posibilitatea, prin cheliosul Coman. La finalul meciului, antrenorul braşovenilor, Daniel Bona, sintetiza perfect situaţia care a fost în teren: „Şi noi avem jucători de 32, 33 şi 36 de ani, Stângă, Stere, Marc, Coman, dar ei aleargă şi muncesc pentru echipă. La CS Mioveni sunt mai mulţi jucători cu nume mari în prima Ligă a fotbalului românesc, Dică, Mărgăritescu, Neaga, Stancu, Năstăsie, dar ai noştri au alergat şi s-au dăruit mai mult”, spunea Bona. Iar eşecul echipei lui Flavius Stoican în asta a constat: evoluţia „bătrânilor”.
Obosiţi şi răpuşi de cârcei
După 0 – 0 în prima repriză, când galben-verzii au alergat şi „au stat în picioare”, a urmat dezastrul! Jucătorii lui Stoican parcă nu mai puteau să alerge, iar după minutul 60 Cotigă şi ceilalţi erau răpuşi de… cârcei!!! Blestemul pentru CS Mioveni a lovit prima dată în minutul 51. Răduţă trimite cu capul de la 8-9 metri, portarul Marc era bătut, dar mingea loveşte bara. Braşovenii pleacă pe contraatac, şi Coman înscrie cu un şut violent de la 13-14 metri: 1 – 0 pentru Corona. Peste numai cinci minute,în urma unei lovituri libere de la 40 de metri lateral stânga, fundaşul Damina trimite cu capul spre poartă, iar Marius Pasăre vrând să degajeze înscrie în propria poartă: 2 – 0 pentru braşoveni. Ionuţ Stancu reduce din handicap în minutul 59, mai mult CS Mioveni n-a putut…
Antrenorul Flavius Stoican a păşit cu stângul:  „Nu trebuia să pierdem acest meci“
„Ca joc, Corona Braşov nu a fost cu nimic peste noi. A avut în schimb, o organizare superioară. Cred că nu trebuia să pierdem acest meci”, spunea după meci antrenorul Flavius Stoi­can, cel care a debutat pe banca tehnică a echipei din Mioveni. În economia jocului a contat foarte mult şi accidentarea din minutul 28 a lui Mărgăritescu. Revenit după accidentare la piciorul drept, care l-a ţinut trei săptămâni pe tuşe, „China” s-a accidentat acum la celălalt picior! De asemenea, lipsa lui Mazilu, cel mai bun jucător de la CS Mioveni de la începutul campionatului, plecat în Scoţia cu lotul U17, dar şi forma mai slabă a jucătorilor de la mijlocul terenului, precum şi greşeala impardonabilă a fundaşului central Marius Pasăre, care a trimis în propria poartă, au dus la pierderea celor trei puncte.
Primarul Ion Georgescu s-a supărat pe Coşereanu şi Năstăsie
După meci, primarul oraşului Mioveni, Ion Georgescu, era foarte supărat şi nervos pe unii jucători care au avut o evoluţie slabă. Pentru prima dată în ultimii ani, primarul n-a vrut să discute cu presa! S-a dus în vestiar, la 10 minute după ultimul fluier al arbitrului George Rădulescu din Bucureşti, şi le-a reproşat jocul slab făcut de echipă, dar în special de Coşereanu şi Năstăsie. La nervi, primarul Ion Georgescu le-a spus celor doi să se prezinte luni la primărie pentru a li se rezilia contractele cu CS Mioveni.
În timp ce „Magiun“ stătea la pândă în Piteşti, antrenorului Daniel Bona i-a trecut glonţul pe le ureche
Chiar dacă echipa are un parcurs bun în campionat, conducerea celor de la Corona Braşov şi apropiaţi ai acesteia, vor să-l înlocuiască pe antrenorul Daniel Bona. Trei braşoveni implicaţi financiar în viaţa echipei Corona, au urmărit partida din loja rezervată echipei oaspete, şi mizau pe înfrângerea echipei lor pentru a-l putea destitui pe antrenorul Bona. Deja aveau şi înlocuitorul său, în persoana lui Marin Barbu, zis „Magiun”, care era deja la Piteşti, în aşteptare. Dar cum echipa a câştigat, schimbarea de antrenori a fost amânată. 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Comentariile sunt închise trackbacks dar pingback-urile sunt posibile.