Bețivi și drogați pe drumurile din Argeș! Polițiștii – controale la sânge!

0

Polițiștii și jandarmii argeșeni, cu sprijinul celorlalte structuri, au continuat acțiunile preventiv-reactive, cu efective mărite, atât în mediul urban, cât și în cel rural, , având ca scop prevenirea și combaterea unor situații de risc și menținerea unui climat de ordine și siguranță publică.

În acest sens, în cursul zilei de 04 iulie a.c., s-a acționat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale, a faptelor cu violență, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, fiind organizate 71 de filtre.

În aceeași măsură, au fost efectuate acțiuni informativ – preventive, de către polițiștii Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității, care au fost prezenți în zonele aglomerate și au transmis cetățenilor sfaturi utile pentru prevenirea faptelor cu violență, a infracțiunilor contrapatrimoniului și pentru prevenirea traficului și consumului de droguri.

Au fost legitimate 964 de persoane, au fost verificate peste 700 de autoturisme și au fost efectuate 224 de testări cu aparatele etilotest sau cele utilizate pentru depistarea substanțelor psihoactive din organism.

În acest context, au fost aplicate 479 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 115.000 de lei, dintre care 407 sancțiuni au fost aplicate conform O.U.G.nr.195/2002, privind circulația pe drumurile publice iar 70 de sancțiuni au fost aplicate în conformitate cu prevederile Legii nr.61/1991, privind normele de conviețuire socială.

În cadrul filtrelor rutiere instituite, au fost reținute 18 de permise de conducere, dintre care 7 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar 1 pentru alcool și au fost retrase 15 certificate de înmatriculare.

De asemenea, polițiștii au depistat două persoane conducând sub influența substanțelor cu efect psihoactiv.

Exemple:

Acțiuni de menținere a ordinii publice

În ziua de 04 iulie a.c., polițiștii de ordine publică din cadrul Secțiilor 1-4 Poliție Pitești au desfășurat acțiuni de menținere a ordinii și liniștii publice, prevenire a faptelor contra patrimoniului prin verificarea oganizării pazei, precum și creștere a gradului de disciplină rutieră.
În cadrul acțiunilor, polițiștii de ordine publică au legitimat 206 persoane și au verificat 78 de autovehicule. Totodată, au fost verificați, cu privire la modul de executare a serviciului de pază, mai mulți agenți de pază.
Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii au aplicat, în total, 69 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 17.205 de lei, dintre care 28, în valoare de 6.100 de lei, conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială și 38, în valoare de 7.105 lei, conform O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice.
De asemenea, au fost continuate activităţile de informare şi prevenire a cetăţenilor din cartierele unde locuiesc preponderent persoane vârstnice, cu privire la infracţiunile de furt din locuinţă şi înşelăciune comise de persoane care pretind că lucrează la diferite companii, precum şi a infracţiunilor de înşelăciune comise prin intermediul reţelelor de telefonie mobilă.

Acțiuni pentru reducerea riscului rutier

În ziua de 04 iulie a.c., polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au continuat acțiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, prin depistarea conducătorilor de autovehicule ce conduc aflându-se sub influența băuturilor alcoolice/substanțelor psihoactive, precum și pentru depistarea conducătorilor de autovehicule ce încalcă regimul legal de viteză, atât pe raza municipiului Pitești, cât și în localitățile din mediul rural de pe raza de competență.
În cadrul acțiunilor, polițiștii au efectuat 14 testări cu aparatul etilotest, 4 cu aparatul Drugtest și au constatat o infracțiune la regimul rutier.
Au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 10.500 de lei, și au fost reținute 4 permise de conducere, pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung au depistat, în trafic, pe raza municipiului Câmpulung, un bărbat de 27 de ani, din Mioarele, care conducea un autoturism, iar în urma testării cu aparatul Drug Test, a ieșit pozitiv.
Bărbatul a fost condus la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice.
În cauză, a fost întocmit dosar penal, conform art. 336 din Codul Penal, fiind dispusă măsura complementară a reținerii permisului de conducere, iar verificările continuă.

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Mioveni au depistat, în trafic, pe raza orașului Mioveni, un bărbat, din județul Suceava, care conducea un autoturism, iar în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare mai mică decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.
De asemenea, cel în cauză a fost testat și cu aparatul utilizat pentru depistarea substanțelor psihoactive din organism și a ieșit pozitiv.
Bărbatul a fost condus la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice.
În cauză, a fost întocmit dosar penal, conform art. 336 din Codul Penal, fiind dispusă măsura complementară a reținerii permisului de conducere, iar verificările continuă.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata