Bloc nou exclusiv pentru medicii din Argeș! Decizie de ultimă oră!

0

Consiliul Județean Argeș va construi un bloc de locuințe de serviciu pentru medicii care lucrează în spitalele din Argeș cu finanțare de la Agenția Națională pentru Locuințe. Consilierii județeni au aprobat în ședința din această lună un proiect prin care, în următoarea perioadă, să fie demarate procedurile și să fie elaborate documentele pentru ridicarea de la zero a unei clădiri P+2 în Ștefănești destinată exclusiv cadrelor medicale. Noul bloc de locuințe de serviciu va avea 24 de locuințe, din care 15 vor fi cu o singură cameră, iar 9 cu două camere.

„În prezent unitătile sanitare ce apartin U.A.T. Județul Argeş se confrunta cu o lipsă acută de cadre medicale, unul dintre motivele principale constituindu-l neasigurarea unor locuinţe de serviciu. În sprijinul soluţionării acestei situaţii Consiliul Judeţean Argeş a hotărât accesarea Programului guvernamental de construcţii locuinţe de serviciu prin intermediul Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, finanţat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Suprafața de teren necesară realizării investiției, care a fost transmisă către ANL spre folosinţă cu titlu gratuit, conform Hotărârii Consiliului Judeţean Argeş nr.59/19.02.2020, este de 2 664 mp, fiind inclusă în domeniul public al județului Argeș.

Investiția în construcția imobilului va fi asigurată de Agenția Națională pentru Locuințe, de la bugetul de stat, cuprinzând: elaborarea studiilor, a proiectului tehnic şi  execuția lucrărilor de construire a locuințelor de serviciu. Finanțarea din bugetul local al U.A.T Județul Argeş, prin Consiliul Județean Argeş, cuprinde următoarele categorii principale de cheltuieli pentru:  elaborarea documentaţiilor tehnico-economice pentru execuţia utilităţilor şi dotărilor tehnico-edilitare aferente construcţiei și execuţia utilităţilor şi dotărilor tehnico-edilitare aferente construcţiei în interiorul perimetrului destinat locuinţelor de serviciu (alimentare cu apă, canalizare, alimentare cu energie termică şi electrică, alimentare cu gaze naturale), inclusiv în colaborare cu operatorii de utilităţi, acolo unde este cazul” se arată în proiect.

20 de medici așteaptă o locuință de serviciu

În acest moment, 20 de medici care lucrează la spitalele din Argeș așteaptă să le fie repartizată o locuință de serviciu. Potrivit proiectului adoptat, au fost înregistrate 15 cereri la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, 4 cereri la Spitalul de Pediatrie Piteşti, 3 cereri la Spitalul de Recuperare Brădet şi 2 cereri la Spitalul de Pneumoftiziologie Leordeni.

„Prin realizarea acestei investiţii se urmăreşte reducerea deficitului de cadre medicale în unităţile sanitare ce aparţin U.A.T. Județul Argeş. Există cereri de locuinţe de serviciu depuse la spitalele din subordinea U.A.T. Judeţul Argeş, după cum urmează: 15 cereri la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, 4 cereri la Spitalul de Pediatrie Piteşti, 3 cereri la Spitalul de Recuperare Brădet şi 2 cereri la Spitalul de Pneumoftiziologie Leordeni. Aceste spații locative vor fi utilizate ca locuințe de serviciu pe perioada valabilității contractelor de muncă ale cadrelor medicale și vor fi acordate de către Consiliul Județean Argeş pe baza unei proceduri în prealabil aprobate” se mai arată în proiect.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata