Boala care face ravagii în școlile și grădinițele din întreaga țară! Avertismentul medicilor!

0

Boala care face ravagii în școlile și grădinițele din întreaga țară! Avertismentul medicilor! După explozia cazurilor de gripă şi viroze în rândul copiilor, în școli și grădinițe, încep să se înmulţească rapid şi cazurile de infecţii bacteriene foarte contagioase. În ultima perioadă, în unitățile de învățământ sunt tot mai multe cazuri de scarlatină, o afecţiune care îi afectează în special pe cei mici, dar se poate transmite şi la adulţi.

CITEȘTE ȘI: ARGEȘ: CURSĂ NEBUNĂ CU POLIȚIA PE URME! TÂNĂR AMENDAT DE ȘAPTE ORI DE POLIȚIȘTI!

Infecţia cu streptococ betahemolitic de grup A poate să declanşeze scarlatina, o boală care afectează cel mai mult categoria de vârsta 5 – 14 ani.

„Scarlatina în sine prin severitate nu e cu nimic diferită de faringoamigdalita streptococică, tot febră faci, tot mănâncă greu copilul, tot durere în gât şi deshidratare, numai că are această erupţie caracteristică aspră, aşa ca un şmirghel la palpare şi limbă zmeurie. Scarlatina este contagioasă şi se transmite foarte uşor. Bolnavul poate să infecteze, în principiu, unul din zece persoane din jurul lui. Este contagios dacă nu respectăm nişte reguli elementare pentru că el nu se trabsmite de la mare distanţă prin aer, el se transmite în apropiere prin folosirea împreună a diverselor lucruri de mâncat, de băut sau dacă picături de salivă ajung la distanţă foarte mică de pe un copil pe celalalt.”, declară medical pediatru Mihai Craiu.

„Se transmite cu uşurinţă în familie, în colectivitate şi cei care sunt vulnerabili sau cu alte probleme, persoanele în vârstă pot de asemenea să facă infecţie streptococică şi vă spuneam că nu e vorba doar de scarlatină. Streptococol betahemolitic de grup A poate să dea o grupă largă de afecţiuni şi unele dintre ele pot fi severe şi să le pună viaţa în pericol. Tratamentul scarlatinei este de cele mai multe ori cu antibiotice. Boala are un caracter sezonier, fiind mai răspândită în lunile decembrie-mai, cu un vârf de cazuri în martie şi aprilie.”, a anunțat și medical infecționist Adrian Marinescu.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata